Haberler

"Tsyd 49. Yıl Sporun Zirvesi Semineri"

Vedat Yücebaş - NTV Spor Spikeri Dilara Gönder, birçok spor branşı ile uğraştığını, ancak futbol oynamadığını belirterek, "O nedenle spor gazeteciliğini erkeklerden öğrenmeyi tercih ediyorum" dedi.

Vedat Yücebaş - NTV Spor Spikeri Dilara Gönder, birçok spor branşı ile uğraştığını, ancak futbol oynamadığını belirterek, "O nedenle spor gazeteciliğini erkeklerden öğrenmeyi tercih ediyorum" dedi.

Dilara Gönder, Türkiye Spor Yazarları Derneği'nce (TSYD) düzenlenen "49. Yıl Sporun Zirvesi Semineri"nde "Spor Dünyasında Kadının Adı Var" isimli paneldeki konuşmasında, spor medyasının içinde 8 yıldır yer aldığını, sadece spiker olarak ekran önünde yer almak yerine aktif şekilde haberin içinde olmak istediğini söyledi.

TRT yönetmenlerinden Sevim Dalgıç'ın yönettiği panelde Dilara Gönder'in yanı sıra Lig TV spikeri Aylin Kuyucu ve Sportstivi Spikeri Şükran Albayrak da yer aldı.

Spor medyasında ilk olarak Fenerbahçe TV'de başladığını ardından Lig TV'de çalıştığını anlatan Gönder, daha sonra Formula-1 yarışlarında ünlü sporcularla röportaj yapma fırsatı bulduğunu kaydetti.

Gönder, spor medyasında kadın-erkek ayrımcılığı yerine spor gazeteciliği ile ekran başında haberi sunmayı ayırdığını vurgulayarak, "Hazırlanan bir spor haberini kadın veya erkek spikerin sunmasında bir fark yok. Fakat o haberi hazırlamak, yazmak çok daha önemli" diye konuştu.

"Birçok spor branşı ile uğraştım ama futbol oynamadım. O nedenle spor gazeteciliğini erkeklerden öğrenmeyi tercih ediyorum" diyen Gönder, şöyle devam etti:

"Spor medyasında kadın sadece 10 yıldır var ama Gültekin Onay, Murat Kosova, Melih Gümüşbıçak, Melih Şendil ve adını sayamadığım bir çok isim yıllardır var. Onlar sadece ekran önünde değil. Haber yapıyorlar, yazıları gazetelerde yayımlanıyor. Röportajları çıkıyor. Onların söyledikleri benim için öğreticidir. Ben onlarla kendimi muamele ve davranış olarak eş duruma koyamam.

'Ben de varım' diyebilmek için bir hayli ekmek yemem, yaş almam gerek. Biz ekran karşısında yayın yapıyorsak bunda güzelliğimizin, tipimizin de etkisi var ama üstüne koyabilmeniz gerekiyor. Ben haber yapmanın tarafındayım. Haber yapmak başka bir şey."

Gönder, spor medyasında spiker veya muhabirlerin mutlaka yabancı dil bilmesi gerektiğini de kaydetti.

"Spor yaşantınızda hiç tacize uğradınız mı-" sorusuna, "Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Kadın ve erkek, ateş ve barut gibidir. İnsanların aynı işyerinde çalışırken birbirinden hoşlanması çok doğal. Aynı işyerinde tanışıp evlenenler bile var. Ancak taciz çok sert bir söz. Bu direkt suç duyurusu gerektiren bir durum. Ben böyle bir durum yaşamadım. Yaşadığım yerde de durmam" yanıtını verdi.

-Şükran Albayrak-

Spiker Şükran Albayrak ise sinevizyon eşliğinde sunum yaptı.

Küçükken spor yapan kadınların ileride göğüs kanseri olma riskinin yüzde 30 azaldığını dile getiren Albayrak, şöyle devam etti:

"Ayrıca spor yapan kızlarda depresyon riski de azalıyor. Ayrıca gençliğinde spor yapan kadınlar kendileri ve çevreleriyle barışık oluyor. Spor yapan kadınların intihar eğilimi göstermesi de diğerlerine göre az. Mesela erkekler en çok kadın dırdırından şikayet eder. Bu anlamda spor yapan kadınlara yönelik bu tür eleştirilerin daha az yapıldığını düşünüyorum."

-Aylin Kuyucu-

Lig TV Spikeri Aylin Kuyucu da son dönemde spor medyasında kadının sadece adının yer almadığını belirterek, "Son dönemde kadınlar performanslarıyla da dikkat çekiyor" dedi.

Kadının yerinin sadece spor medyasında tartışılmasını da doğru bulmadığını dile getiren Kuyucu, "Diğer sektörlerde böyle bir ayrım veya tartışma yok. Örneğin bankacı, avukatlık veya doktorluk mesleğinde 'erkekler mi kadınlar mı daha başarılı' diye bir tartışma yok. Bu tamamen kişisel bilgiye dayalı bir durum. Eğer kendinizi geliştirebiliyor başarı kaçınılmaz olur ama işinizi sevmiyorsunuz, yenilgi de kaçınılmaz olur" diye konuştu.

- ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Dilara Gönder Aylin Kuyucu Fenerbahçe Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title