Haberler

Tşof Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz: "1 Ocak'tan İtibaren Kamyonetçiye İzin Belgesi Zorunlu"

İstanbul sınırları içinde ticari amaçlı yük taşımacılığı yapan kamyonetlerde "Yük Taşıma Aracı Güzergah Kullanım İzin Belgesi"nin 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren mecburi hale geldiğini açıklayan TŞOF Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Bahçelievler Şoförler Odası Başkanı Halit Yılmaz, "Artık İstanbul'da korsan olarak çalışan kamyonetlerle sıkı denetim yapılacak. Karayolu taşımacılığına ait mevzuat hükümleri saklı kalmak üzere trafik düzeni ve güvenliği yönünden ticari amaçla çalıştırılacak yük taşıtlarının çalışma şekli, saati, süresi ve şartlarını, bu taşıtların teknik özelliklerini, çalıştırabileceği yerler ile güzergahlarını tespit etmek ve sayılarını belirlemek için 'Yük Taşıma Aracı Güzergah Kullanım İzin Belgesi' artık 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren zorunlu hale geldi" dedi.

Yeni yıldan itibaren "K" belgeli kamyonet tipi araçların "Yük Taşıma Aracı Güzergah Kullanım İzin Belgesi" alması gerektiğini belirten Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Bahçelievler Şoförler Odası Başkanı Halit Yılmaz, "Bu belgenin beraberinde kamyonetlerin her iki ön kapısına mavi renk ve arel black font (taşıt rengi mavi olanlar beyaz renk) olacak. Ayrıca taşıt plakası toplam 10 (8 harf ve 2 boşluk) karakterden oluşuyorsa (34 AB 1234) gibi her bir rakamın ve harfin boyu 7 cm, eni 5 cm, harf kalınlığı 2 cm olacak şekilde yazılacak. Artık 'K' Belgesi ve oda kaydı olmayan, daha doğrusu korsan yük taşımacılığı yapan araçlar trafikten men edilecekler. Bu uygulama ile kamyonetçi esnafımız rahatlayacak. Bugün sadece İstanbul'da K belgesi olmadan, vergi vermeden taşımacılık yapan en az 10 bin korsan araç var. Diğer taraftan yasal olarak taşımacılık yapıp devlete vergi ödeyen kamyonetçi esnafımız geçimini zor idame ettiriyor. Yeni uygulama ile bu adaletsizliğin önüne geçilecek" diye konuştu.

"Amaç dışı çalışanların belgesi iptal"

Ayrıca K belgesi olan bazı kamyonet modellerinin korsan taksicilik de yaptığını öne süren Yılmaz, "Bazı kamyonet modellerini taksi rengine boyayıp taksiyi ibare eden yazılarla Esenyurt, Beylikdüzü ve Büyükçekmece ilçelerinde korsan taksicilik yapanlar var. Yeni karara göre 'K belgesi' adı altında yapılan taşımacılığın usul ve esasları hakkında düzenleme ile amaç dışı çalışanların belgeleri iptal edilecek. Korsan çalışan bu araçların ticari taksiye benzer bir renk veya işaret kullanması halinde 'Yük Taşıma Aracı Güzergah Kullanım Belgesi' iptal edilerek 60 gün trafikten men edilecekler" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Halit Yılmaz Bahçelievler İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Anneye fitre verilir mi? Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title