Haberler

TRT İle Televizyon Yayıncılığı 50 Yaşında

TRT'nin televizyon yayıncılığının 50'inci yıl etkinliği 'Seninle 50 Yıl' sloganıyla 31 Ocak Çarşamba akşamı Haliç Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Geceye sanat, siyaset, spor dünyası başta olmak üzere 2 binin üzerinde davetli katıldı.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve TRT Genel Müdürü İbrahim Eren'in yanı sıra emekli ve halen çalışmakta olan TRT personeli de gecede yer aldı.

TRT'nin pek çok ilkleri milletimize yaşattığının altını çizen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ TRT, " Türkiye'de ürettiği programlarla dünyada rekabette önemli bir pay alıyor" dedi.

T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ise TRT'nin kaliteli ve örnek yayıncılık anlayışına dikkat çekerek"TRT bizleri daha kaliteli hizmet vermeye ve altyapıya zorlasın" dedi.

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren bireysel ve toplumsal hafızayı korumanın önemine değinerek, TRT'nin, Türkiye'nin son 50 yıllık hafızasının canlı şahidi ve kaydedicisi olduğunu vurguladı.

Müzik, spor, belgesel, haber gibi çeşitli uyarlamalarla TRT'nin 50 yıllık öyküsünün aktarıldığı gecede, koro ve orkestralar davetlilere ve canlı olarak TV ekranından izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Sürpriz sahne performanslarının da yer aldığı etkinlikte Haliç Kongre Merkezi'ne kurulan Zaman Tüneli Çadırında davetliler, Türkiye'de televizyon tarihinin belleğine yolculuk etti.

Gecede, TRT'nin ilk televizyon yayınının spikerliğini yapan Nuran Devres 50'inci yıl töreninin açılış anonsunu gerçekleştirdi. Efsane spor spikeri Orhan Ayhan ise ünlü boksör Muhammed Ali'nin boks maçını ilk kez canlı olarak nasıl ekrana getirdiklerini anlattı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İbrahim Eren Ahmet Arslan Türkiye Haliç Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title