Haberler

Trans birey Derya'ya verilen 18 yıl hapis cezası, Yargıtay tarafından fazla bulundu

Güncelleme:

Bursa'da, trans birey Derya Yıldırım'a, trafikte 'yol verme' yüzünden tartıştığı Can Görkem Bayraktar'ı bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla verilen 18 yıl hapis cezası, uygulanan tahrik indiriminin az bulunması nedeniyle bozuldu.

Bursa'nın , Osmangazi ilçesinde geçen yıl 23 Nisan günü meydana gelen olayda, trans birey Derya Yıldırım (49), trafikte Can Görkem Bayraktar (20) ile 'yol verme' meselesinden tartıştı. Yıldırım, tartışmanın ardından yoluna devam edip Çekirge Caddesi'ndeki evine geldi. İddiaya göre, Bayraktar da Yıldırım'ı takip etti.

ÇIKAN KAVGADA BIÇAKLAYARAK ÖLDÜRDÜ

İkili arasında Yıldırım'ın evi önünde kavga çıktı. Derya Yıldırım, Bayraktar'ın elindeki bıçağı sopa ile vurarak, yere düşürüp aldı. Ardından da bıçağı Can Görkem Bayraktar'a sapladı. Bayraktar, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirirken, olaydan 12 yıl önce de İzmir'de sevgilisini öldürdüğü ortaya çıkan Derya Yıldırım tutuklandı.

YARGITAY TAHRİK İNDİRİMİNİ AZ BULDU

Bursa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'adam öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Derya Yıldırım, 28 Şubat 2019 günü görülen karar duruşmasında, tahrik indirimiyle 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Temyiz üzerine dosyayı görüşen Yargıtay 1. Ceza Dairesi, uygulanan tahrik indirimi az bularak, kararı bozdu. Bozma ilamı üzerine yeniden görülen davanın duruşmasına Bursa E. Tipi Cezaevi'nde bulunan Derya Yıldırım, SEGBİS ile katıldı. Taraf avukatları ise mahkeme salonunda hazır bulundu. Mahkeme başkanı tarafından bozma ilamının okunması üzerine söz alan tutuklu sanık Yıldırım, Yargıtay'ın kararına uyulmasını istedi.

Cumhuriyet savcısının da Yargıtay'ın bozma ilamına uyulmasını istediği duruşma, öldürülen Can Görkem Bayraktar'ın müşteki babası Tuncay Bayraktar'ın bulunmaması nedeniyle Kasım ayına ertelendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3. Sayfa

Yıldırım Yargıtay 3. Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500

Yorumlar (21)

Neden:

Bu insanı evine kadar takip edip bıçak çekiyor maganda? Neden vatandaşı zorla bu işe sürüklüyor? Ölen canına susamış resmen. Diğerinide tahrik edip cinayete sebep olmuş. Değdimi? Ne anlamsız bir uğraş bu! Sopayla bıçağı düşürmese kendisi ölecek belkide trans birey. Ordaki tek hatası bıçağı saplamak olmuş..Karşı taraf başka şans bırakmamış demek ki. Ben burada cinsiyet ayrımıda yapmıyorum. İnsanlık olarak baktım olaya. Tercihleri kendisini bağlar. Cidden yazık olmuş.

15
3
yanıtYanıtla
SAYGILAR:

Tahminen kaç kişi daha öldürürse indirimden muaf olacak bu arkadaş?

9
6
yanıtYanıtla
TOPLU İNDİRİM:

HERHALDE SÜRÜMDEN KAZANIYOR. SAYI ARTIKÇA RAKAMDA DÜŞÜYOR. İNSAN HAYATI ÜLKEMİZDE AYNEN BÖYLE İŞTE EŞYADAN PARADAN DAHA DEĞERSİZ.

yanıt0
yanıt0
Sümsüklü ŞEYH:

Adalet yok ki memlekette

7
3
yanıtYanıtla
ADA:

18 az bile 58 versinler

9
1
yanıtYanıtla
Fikret:

şimdi bu arkadaş erkekler kogusundamı kalıcak kadınlardamı cinsiyetin sondurumu nedir acaba

8
0
yanıtYanıtla
MİNE:

Trafikte tartışıyorsun, yetmiyor kadını takip ediyorsun, o da yetmiyor elinde silahla evinin önünde kadına saldırıyorsun. Belki trans olduğunu bile anlamadı, kadın sandı hakkından gelirim korkuturum diye düşündü. Ama sonu hüsran.

3
3
yanıtYanıtla
wtf:

öncelikle sen trans ile kadını ayırt edemiyorsan dikkat et diyorun. Kimse Kimseyi ne sebeple olursa olsun öldüremez Adam öldürmenin tek cezası bence müebbet olmalı bunun indirimi olmaz ger. ekten aileni korumak yada nevsimüdafa olmadıgı sürece tek ceza müebbet olmalı. diğer türlü kastişekilde adam öldürmenin indirimi olamazm vetakip etmesi saldırmaya calısması yanlıs amabıcagı adamın elinden alıyorsan ölüm tehiken kalmamıstır. fırlatırsın uzaga. bıcakla saldırmanın cezasını yargı verirdi

yanıt1
yanıt1
DR SALLASO:

Cennahla bıçağı yere düşürmüş trans. Öldürmenin anlamı da daha öncede öldürmüş.alışmış kudurmuştan beterdir.rahmetli elbette kusurlu. Ama böyle vahşetlere hayır.

yanıt2
yanıt0
Bekir:

Bu nasıl adalet lan ?! Adamın biri beni evime kadar takip edecek, bana bıçak çekecek ve ben canımı kurtarmak için adamı bıçakladım diyelim (adamın elindeki bıçağı alıp) 18 yıl hapis mi alacağım yani ??? Saçmalık diz boyu gerçekten. Böğrünü açıp vur kardeş, kes beni, lime lime doğra demesi gerekiyor sanırım ?! Herkes ''Hakim'' olmasın ya. . .

5
0
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title