Haberler

Trafikte 3 Milyon 915 Bin Aracın Sigortası Yok

Chp Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, soru önergesine cevap veren Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in, 2015 Aralık ayı sonu itibariyle trafikte 19 milyon 882 bin araç olduğunu, zorunlu trafik sigortası poliçe sayısının ise 15 milyon 967 bin olduğunu açıkladığını belirtti.

Chp Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, soru önergesine cevap veren Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in, 2015 Aralık ayı sonu itibariyle trafikte 19 milyon 882 bin araç olduğunu, zorunlu trafik sigortası poliçe sayısının ise 15 milyon 967 bin olduğunu açıkladığını belirtti. Bakan Şimşek'in açıklamasıyla trafikte 3 milyon 915 bin aracın sigortasının olmadığı ortaya çıktı.

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar'ın zorunlu trafik sigortasına yapılan zamlarla ilgili olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplaması istemi ile verdiği soru önergesine yanıt Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek tarafından verildi. Bakan Şimşek, Haydar Akar'a verdiği cevapta zorunlu trafik sigortasındaki artışları teminat kapsamına girmeyen rizikoların yargı kararları ile kapsama dahil edilmesi ile açıklarken, bedeni hasar miktarlarındaki yükseliş ve hasar ödemelerinde belirsizliğe neden olan yapısal sorunların da trafik sigortası primlerinde artışa neden olduğunu belirtti.

Hazine Müsteşarlığı'nca artışların dikkatle izlendiğini ifade eden Şimşek, yapısal sorunların çözümüne ilişkin yasal düzenlemeler için çalışmaların yapıldığını, bunun yanında fiyat artışlarının sistemin finansal sürdürülebilirliği ve araç sahiplerinin makul bir fiyat üzerinden poliçe sağlanması hedefleri çerçevesinde yürütüldüğünü belirtti.

Haydar Akar'ın araç sayıları ve sigorta işlemlerine ilişkin sorusuyla ilgili bilgi veren Şimşek, 2015 Aralık ayı sonu itibariyle trafikte bulunan toplam araç sayısının 19 milyon 882 bin olduğunu, zorunlu trafik sigortası toplam poliçe sayısının ise 15 milyon 967 milyon olduğunu belirtti. Şimşek toplam prim üretim tutarının 6 milyar 149 milyon 197 bin 454 TL olarak açıkladı. - Kocaeli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Mehmet Şimşek Haydar Akar Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (1)

behçet necatigil:

bu sorunlarla ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim çok muhterem vekilim, kaza bela yapmadığımız halde 300 tl den 1000 ye fırlayan motosiklet sigortası mı olur allah aşkına, nedir bu yalan talan aile şirketi akp sinden çektiklerimiz. hayatı iyice çekilmez yaptılar nereye baksan her yeri özel yandaş şirketlere vermişler bir yandan biz vatandaşı soyuyorlar, bir yandanda zararlarını kat kat yine bizden çıkarıyorlar, bizi koruması gereken sözde devleti yönetemeyen akp ise onların lehine kararlar veriyo

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title