Haberler

Trabzon: Kemik Hastanesi Eski Başhekimi Numan Gül'ün Hayatını Kaybettiği Trafik Kazasının Duruşmasında Karar

Trabzon'un Maçka İlçesi'nde, 20 Mart 2005 Tarihinde Meydana Gelen Trafik Kazasında Aralarında Trabzon Yavuz Selim Kemik Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Numan Gül'ün de Bulunduğu 2 Kişinin Ölümü, 2 Kişinin de Yaralanmasıyla Sonuçlanan Trafik Kazasına Neden Olduğu İddiasıyla Tutuksuz Yargılanan Kamyon Şoförü S.b., 5 Bin 561 YTL Para Cezasına Çarptırıldı.

Trabzon'un Maçka İlçesi'nde, 20 Mart 2005 tarihinde meydana gelen trafik kazasında aralarında Trabzon Yavuz Selim Kemik Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Numan Gül'ün de bulunduğu 2 kişinin ölümü, 2 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan trafik kazasına neden olduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan kamyon şoförü S.B., 5 bin 561 YTL para cezasına çarptırıldı.

Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında, "Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu 2 kişinin ölümüne, 2 kişinin de yaralanmasına sebebiyet vermek" suçundan dava açılan S.B. duruşmaya katılmadı. Mahkeme heyeti, gerekçeli kararında sanık S.B'yi ilk önce 6 yıl hapis cezasına çarptırdı. Bu ceza daha sonra mahkeme heyeti tarafından 1 yıl 3 ay hapis cezasına bu ceza da hapis cezasının günü üzerinden toplam 5 bin 561 YTL para cezasına çevrildi.

Hafta sonu tatili için kendisi gibi doktor olan eşi Uğur Gül, yakın arkadaşları İbrahim Sertel ve Nilgün Kuloğlu ile birlikte Sarıkamış'ta tatil yapan Dr. Numan Gül'ün dönüş yolunda kullandığı 61 DR 796 plakalı cip, Maçka İlçesi Başar köyü Bekçiler mevkiinde S.B.'nin yol ortasında durdurduğu 34 VV 0700 plakalı kamyona çarpmamak için uçuruma uçmuştu. Kazada Numan Gül ile araçta bulunan Nilgün Kuloğlu hayatını kaybetmiş, İbrahim Sertel ile Uğur Gül ise yaralanmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title