Haberler

Trabzon'da Macaristan ile iş birliği konuları görüşüldü

Güncelleme:

Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, özellikle turizm ve tarım başta olmak üzere Macaristan ile Trabzon arasındaki iş birliğini geliştirmeyi amaçladıklarını bildirdi.

Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, özellikle turizm ve tarım başta olmak üzere Macaristan ile Trabzon arasındaki iş birliğini geliştirmeyi amaçladıklarını bildirdi.

Büyükelçi Matis, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasını (TTSO) ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu ile bir araya geldi.

Matis ve Hacısalihoğlu, ikili iş birliği konularında görüş alışverişinde bulundu.

Matis, burada yaptığı konuşmada, özellikle turizm ve tarım başta olmak üzere Macaristan ile Trabzon arasında iş birliğini geliştirmeyi amaçladıkları vurguladı.

İkili ilişkilere dikkati çeken Matis, "Gerçekten tarihi kökleri çok eskiye dayanan bir ilişkimiz var. Bunu tekrar hareketlendirmek için üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız." ifadesini kullandı.

"İlişkileri tekrar hareketlendirmeyi istiyoruz"

Hacısalihoğlu da Matis'e Trabzon'un tarihi, ticari ve kültürel geçmişi hakkında bilgilendirmede bulundu.

Kentin yatırım olanakları ve iş birliği imkanlarıyla ilgili de görüşlerini aktaran Hacısalihoğlu, şunları kaydetti:

"Macaristan'ın Zigetvar kenti ile Trabzon kardeş şehir. Kanuni Sultan Süleyman Trabzon'da doğdu ve Zigetvar'da yaşamını yitirdi. Bu açıdan Trabzon ve Macaristan'ın özel bir bağı var. Bir dönem ikili ilişkiler çok yoğun biçimde yaşandı. Bu ilişkileri tekrar hareketlendirmeyi istiyoruz. Pandemi sürecinde video konferans yöntemiyle görüşmelere başlayabilir, ardından karşılıklı ziyaretlerle iş birliğini geliştirebiliriz."

Ziyarete, Macaristan'ın İstanbul Başkonsolosu Laszlo Keller ve Trabzon Fahri Konsolosu Umut Durbakayım da katıldı.

Öte yandan Matis, ziyaretin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı TTSO Özel İpekyolu Müzesi'ni gezerek eserler hakkında Hacısalihoğlu'ndan bilgi aldı.

Kaynak: AA / Güncel

Macaristan Trabzon Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title