Haberler

Trabzon 17. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali Başladı

17. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali başladıTrabzon Devlet Tiyatrosu tarafından düzenlenen 17'inci Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali, açılış töreni ve festival yürüyüşüyle başladı.

17. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali başladı

Trabzon Devlet Tiyatrosu tarafından düzenlenen 17'inci Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali, açılış töreni ve festival yürüyüşüyle başladı.

Atatürk Alanı'nda düzenlenen açılış törenine Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik, Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Uğur Keleş ile yerli ve yabancı tiyatrocular katıldı. Atatürk anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından bir konuşma yapan Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Uğur Keleş, festivalin 17'incisini düzenlemelerinde kentin tarihinin ve sanata kol kanat geren yapısının yadsınamaz olduğunu söyledi.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik de, Türkiye'yi kucaklayan bir anlayışla her bölgede festival açılışları yaptıklarını belirterek, uluslararası festivalin ne anlam ve önem taşıdığının farkında olduklarını ifade etti.

Vali Abdil Celil Öz ise Trabzon'un kültür, sanat ve edebiyat kenti olduğunu dile getirerek, 'Festivalin hayırlı olmasını ve sanat dolu günler yaşanmasını temenni ediyorum. Trabzon mazisinden bu güne bir kültür, sanat ve edebiyat şehridir. Bu niteliğini güçlendiren en önemli unsurlarından birisi de Trabzon Devlet Tiyatromuz ve onun gerçekleştirdiği 17'inci Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali. Bu tür organizasyonlarla Türkiye'de örnek olan bir şehirizö dedi.

FESTİVAL RENKLİ BAŞLADI

Festivale katılanlar daha sonra Atatürk Alanı'ndan, Atapark mevkiindeki Devlet Tiyatrosu binasına kadar Mehteran takımı eşliğinde yürüdü. Gösteride temsili Kanuni Sultan Süleyman, at üzerinde yürüyüşe eşlik etti. Etkinlikte bazı tiyatrocuların insan heykeli görünümü ilgi odağı oldu, vatandaşlar birlikte fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarıştı.

20 Mayıs'a kadar sürecek olan festivale, Türkiye'nin yanı sıra İran, Azerbaycan, Slovakya, Hindistan, İspanya, Ukrayna ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden tiyatro grupları da katılıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdil Celil Öz Karadeniz Trabzon Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

18 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 18 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İZMİR'DE YANGIN MI ÇIKTI? İzmir'de ne oldu? İzmir'de nerede yangın çıktı? Resmi Gazete bugün (18 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title