Haberler

Tp Petrol, İlk Akaryakıt İstasyonununu Yozgat'ta Hizmete Açtı

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (Tpao) Alt Kuruluşu Olan Tp Petrol Dağıtım (Tppd) Ltd. Şti.'nin İlk Akaryakıt İstasyonu, Yozgat'ın Yerköy İlçesine Bağlık Saray Beldesinde Düzenlenen Törenle Hizmete Açıldı.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) alt kuruluşu olan TP Petrol Dağıtım (TPPD) Ltd. Şti.'nin ilk akaryakıt istasyonu, Yozgat'ın Yerköy ilçesine bağlık Saray beldesinde düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Saray beldesinde düzenlenen açılış törenine Yozgat Valisi Amir Çiçek, TPAO Genel Müdürü Mehmet Uysal, TPPD Genel Müdürü Galip Özbek, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Mehmet Çiçek, Abdulkadir Akgül, Yerköy Belediye Başkanı Ali Rıza Arslan, Saray Belediye Başkanı Kazım Kılıçarslan ve vatandaşlar katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan TPPD Genel Müdürü Galip Özbek, TPPD olarak 30 istasyonların bulunduğunu belirterek, "Amacımız, 9 yıl içerisinde yüzde 9 gibi bir payı elde etmektir. Bizim için önemli olan

sağlıklı büyümek, güvenirlik ve kaliteyi ön planda tutmaktır" dedi. Akaryakıt sektörünün büyüklüğünün yaklaşık 50 milyar YTL olduğunu ifade eden Özbek, "Bunun yaklaşık 25 milyar doları, KDV ve ÖTV olarak devletimize veriliyor. Bu büyük pazar içerisinde istenmeyen olaylar da oluyor. Devletin bunu önlemesi, devletin en önemli gelir kaynaklarından birisi olan bu sektöre bir düzenleme getirmesi çok önemlidir. Son 5 yıl içerisinde de bu konuda çok önemli adımlar atıldığını görüyoruz. 5015 sayılı petrol piyasası

yasasıyla sektöre önemli derecede kontrol getirilmiştir" ifadelerini kullandı.

Daha sonra konuşan TPAO Genel Müdürü Mehmet Uysal, TPAO'nun 1980 öncesinde dünyadaki ilk 500 kuruluş arasında yer aldığını belirterek, "Bugün burada tarihi bir adım atıyoruz. TPAO'nun tekrar dünya çapında ilk 500 şirket arasına sokmak için bunun ilk adım olarak görebiliriz" dedi. TPPD istasyonlarında TPAO'nun bulup ürettiği petrolü Türk halkının hizmetine sunulduğunu belirten Uysal, "Bu istasyon bir ilktir, bundan sonra da diğerleri takip edecektir. İstasyonumuzun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye

konuştu. Daha sonra AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek ve Yozgat Valisi Amir Çiçek, birer konuşma yaparak, TPPD istasyonunun hayırlı uğurlu olması dileklerinde bulundu.

Konuşmaların ardından akaryakıt istasyonu, kurdelesi kesilerek hizmete açıldı.

(ÖE-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title