Haberler

Malatyalılar, Adıyamanlılar ile kavgaya neden olan sınırın belirlenmesini istedi

Güncelleme:

Kozluk Mahallesi'ndeki yaylada, geçen hafta bölgenin kendi sınırlarında olduğunu iddia eden Adıyamanlılar ile Malatyalılar arasında kavga çıktı, 5 kişi yaralandı. Malatyalılar kavganın ardından eylem yaparak sınırın net olarak belirlenmesini istedi.

Malatya ile Adıyaman arasında bulunan ve yıllardır ortak kullanılan yayla, Malatyalı ailelerin yaylanın kendisine ait olduğunu ileri sürerek, yol açmak istemesiyle sınır kavgasına neden oldu.

Yeşilyurt ilçesinin Kozluk Mahallesi'nde bulunan yaylada, Malatyalılar tarafından yol çalışması başlatıldı. Yaylaya, çalışmalar sırasında geçen hafta yaklaşık 100 kişilik Adıyamanlı grup, bölgenin kendi illeri sınırında kaldığını savunup, yol yapımının durdurulmasını istedi. Adıyaman'dan gelen kalabalık, iddiaya göre, yol çalışmalarını yürüten kişilere saldırdı.

KAVGADA 5 KİŞİ YARALANDI

Sınır yüzünden çıkan kavgada, 5 kişi yaralandı. Olayın ardından Kozluk Mahallesi'nin sakinleri, saldırganlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Yaşananların ardından Malatyalılar, eylem yaparak, yetkililerden yardım istedi. Sınırın Malatya tarafında bulunan mahalle sakinleri Yeşilyurt Belediyesi'nden destek isteyerek, yaylaya yol talebinde bulundu.

Adıyamanlılar ile Malatyalılar birbirine girdi! 'Sınırımızı belirleyin'

İNÖNÜ DÖNEMİNDE KENDİLERİNE VERİLMİŞ

Malatyalılar, Yeşilyurt ilçesi ile Adıyaman'ın Çelikhan ilçesi sınırında bulunan yaylanın İsmet İnönü döneminde kendilerine verildiğini dile getirdi.

Olayın daha da büyümeden yetkiler tarafından sınırın belirlenmesiyle, bu tartışmaya son verilmesini isteyen Malatyalı grup için bölgeye çok sayıda jandarma sevk edilerek, güvenlik önlemi alındı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yeşilyurt Adıyaman Malatya Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (62)

Mehmet:

Ne malatyalilari nede adiyamanlilari severim

19
60
yanıtYanıtla
güzel insanlar:

terörle işi olmayan ülkesini seven iki ilimiz keşke bütün sıkıntımız bu olsa. düşünki sınır için yapılan kavga bu . konu ülke vatan toprağı olunca bu adamlar kimseye 1 karış toprak bile vermezler. can bunlar can.

yanıt21
yanıt3
ALMAN:

bunlari gorunce kendi milletimden utaniyorum keske alman olsaydim

6
24
yanıtYanıtla
hepimiz kardeşiz:

bizde almanları sevmeyiz

yanıt2
yanıt1
Ahmed25:

Git alman ol tutan mı var?

yanıt5
yanıt2
.M..ASCAN:

AHMAK ALLAH KALBINI CEVİRİVERİRDE OLUVERIRSIN HACLI OLARAK HEMEN TOVBENI GETIR ALLAHTAN AF DILE KESKE ALMAN OLSAYDIMDA NE OLDUGUNU GORURSUN BE AHMAK . ALLAH KALBINI SOKERDE YERINI HAC TAKAR AVERE GEZERSIN CABUK TEVBE ETTT

yanıt0
yanıt0
BİR ZAMANLAR KOZAN:

Ben malatyalilarin enistesiyim gayet memnunum vatansever hepsi ahlaklarida iyi mertler ama Adiyaman icin aynisi soyliyrmicem

10
19
yanıtYanıtla
Adıyamanlı:

Sen kimsin ki böyle konuşma cüretini buluyorsun

yanıt5
yanıt2
BİR ZAMANLAR KOZAN:

Adiyamanli gorunen köy kilavuz istemez

yanıt1
yanıt0
Gariban:

Yeşil vadi bizimdir telli oğulları ile seferoğulları :)

21
1
yanıtYanıtla
Tüm 62 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title