Haberler

Toplumda Farkındalık İçin Engelli Çocuklar Garsonluk Yaptı

MUĞLA'nın Ortaca ilçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikler kapsamında, toplumda farkındalık yaratmak amacıyla, down sendromlu ve otizmli çocuklar bir kafede müşterilere çay ve yemek servisi yaptı.

MUĞLA'nın Ortaca ilçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikler kapsamında, toplumda farkındalık yaratmak amacıyla, down sendromlu ve otizmli çocuklar bir kafede müşterilere çay ve yemek servisi yaptı.

Ortaca Belediyesi Kent Konseyi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle, down sendromlu, otizmli ve zihinsel engelli çocuklar için farkındalık oluşturmak amacıyla dün bir etkinlik düzenledi. Ortaca Kaymakamı Oktay Erdoğan, Belediye Başkanı CHP'li Hasan Karaçelik, CHP İlçe Başkanı Mehmet Sertkaya, Özel Başaran Rehabilitasyon Okulu ile Güzelyurt Eğitim ve Uygulama Okulu öğrencileri ve velilerin katılımıyla düzenlenen etkinlikte, bir kafede yarı zamanlı çalışan 10 zihinsel engelli, otizmli ve down sendromlu çocuk, müşterilere çay ve yemek servisi yaptı.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Nilgün Şahin, engellilerin toplumda önemli bir yere sahip olduklarını dile getirdi. Belediye Başkanı Hasan Karaçelik ise asıl engelin zihinlerde bulunduğunu belirterek, "Zihinlerdeki engeli aşmak fiziksel engeli aşmaktan çok daha zor. Bu çocuklarımızın bizim kadar yaşama hakları olduğunu biliyoruz. Onların yaşamlarını kolaylaştırmak, hayata tutunmalarını sağlamak bizim görevimiz. Bugün çocuklarımızın yaptığı işi ve hayata tutunma çabalarını görünce çok mutlu oldum. Bunu bizzat gözlemlemek çok hoş. Ortaca Belediyesi olarak bu insanların farkındalıklarını hissetmek ve onlara yeni yaşamlar sunmak için elimizden geleni yapacağız" dedi. Kaymakamı Oktay Erdoğan da down sendromlu ve otizmli çocukların yanında olduklarını söyleyerek, "Gerçekten de usta garsonları aratmadılar. Siparişlerimizi alıp düzgün bir şekilde servis ettiler. İnşallah bu gençlerimiz ve çocuklarımızı bundan sonra her alanda görmek istiyoruz" diye konuştu.

ENGELLİLERE İSTİHDAM SAĞLANSIN

Şef garson Mustafa Yıldırım'ın annesi Bircan Yıldırım, zihinsel engelli bireylere de istihdam sağlanmasını istediklerini söyledi. Yıldırım, "İnşallah insanlar bir gün engellilerin burada gerçekte de çalışabileceklerini anlayabilir. Devletimiz onlara da istihdam sağlasın. Bedensel engelliler kadar bizim çocuklarımız da verilen talimata uyuyor, bazı işleri yapabiliyor. İnşallah bu tür organizasyonlar sonuç verir" dedi.

Cafe sorumlusu Melih Kıydan, tüm iş yerlerinin engellilere bir fırsat verebileceğini belirterek, ayda bir, özel gereksinimli çocukları toplumla bütünleşmelerini sağlamak için konuk edeceklerini ifade etti. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dünya Engelliler Günü Ortaca Belediyesi Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe)
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title