Haberler

Gördes Tarımsal Sulama Göletlerine İnceleme

Güncelleme:

İklim değişiklikleri ve yağışların azalmasıyla birlikte tarımsal sulamada yaşanan sıkıntılara çözüm üretmek için harekete geçen Manisa Büyükşehir Belediyesi, Gördes ilçesinde Malaz Mahallesi göletinde sedde onarımını tamamlarken;

İklim değişiklikleri ve yağışların azalmasıyla birlikte tarımsal sulamada yaşanan sıkıntılara çözüm üretmek için harekete geçen Manisa Büyükşehir Belediyesi, Gördes ilçesinde Malaz Mahallesi göletinde sedde onarımını tamamlarken; Beğel Mahallesinde tarımsal sulama göletinde dolu savak, vana odası yapım işi ve terfi hattı onarımı için yer teslimini gerçekleştirdi.

Manisa'daki tarımsal üretimin desteklenmesi ve üreticilerin gelir artışı elde etmesi için çalışmalar yapan Manisa Büyükşehir Belediyesi, Gördes ilçesinde tarımsal sulama göletlerini yeni sulama sezonuna yetiştirmek için faaliyetlerini yoğunlaştırdı. Bu kapsamda Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, Fen İşleri Dairesi Başkanı Uğur Topkaya ve Gördes Muhtarlık İşleri Şube Müdürü Mustafa Gün ile birlikte Beğel ve Malaz Mahallelerindeki tarımsal sulama göletlerinde incelemelerde bulundu.

Sulama Sezonuna Yetiştirilecek

Tarımsal sulama göletlerinin iyileştirilmesi için faaliyetlere başlandığını belirten Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, "Çiftçinin ürün yetiştirmesindeki en önemli etkenlerden birisi de sulamanın zamanında yapılabilmesidir. Biz de Gördes ilçemizde üreticilerimizin kullandığı tarımsal sulama göletlerini daha verimli hale getirmek için kolları sıvadık. Genişletme çalışmaları tamamlandı. Malaz göletinde sedde onarımını bitirdik. Beğel Mahallemizde bir tesisimizi daha önceden kurmuştuk. Şimdi dolu savak vana odası yapım işleri ve terfi hattında onarım gerçekleştireceğiz. Bu kapsamda hem Beğel göletinde inceleme yaptık hem de yer teslimini gerçekleştirdik. Sulama sezonuna bu çalışmaların yetişmesini planlıyoruz. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün öncülüğünde çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Habermetre / Toplum

Manisa Haberler

Şişli'de mezuniyet töreninde dev ekran öğrencilerin üzerine düştü: 6 yaralı

Şişli'de mezuniyet töreninde dev ekran öğrencilerin üzerine düştü: 6 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

İsrail, Hizbullah'a savaş açmaya hazırlanıyor: Bir an bile durmayacağız

İsrail, Hizbullah'a savaş açmaya hazırlanıyor: Bir an bile durmayacağız

Bakmadan Geçme

ÖSYM sınavında biri ölürse ne olur? Sınıftakiler tam puan mı alır? 7 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 7 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Ankara selde ölen var mı, yarın sel devam edecek mi? 7 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 7 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Dilan Polat davası hakimi çekildi mi, neden çekildi? Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda ne oldu, kaç yaralı var? SON DURUM! Konser salonu nerede?
Irkçılığa maruz kalan İlkay Gündoğan'dan tartışma yaratacak sözler: Ben de Alman'ım

Irkçılığa maruz kalan İlkay Gündoğan'dan tartışma yaratacak sözler: Ben de Alman'ım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title