Haberler

Mandalar İçin Güzellik Yarışması

Güncelleme:

Tokat'ın Pazar ilçesinde '1. Manda Festivali' düzenlendi.

Tokat Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliğince Çiftlik köyünde organize edilen festivalde "Manda Güzellik Yarışması" düzenlendi. Manda ve malak kategorisinde yapılan yarışmada, 9'u yavru 15 manda, jürinin değerlendirmesine tabi tutuldu.

Manda kategorisinde, Muzaffer Uzun'a ait camız birinci, Orhan Gerikalan'ın sahibi olduğu büyükbaş hayvan ise ikinci seçildi. Diğer kategoride ise Cafer Tayyar Bal'a ait malak birinci, Ali Gül'ün beslediği malak ikinci oldu. Uzun'a süt sağma makinesi, Bal'a büyük altın, Gerikalan ve Gül'e ise yarım altın armağan edildi.

Tokat Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği Başkanı Muzaffer Keser, festivalde yaptığı konuşmada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının verdiği desteklerle yürütülen "Halk Elinde Manda Islahı Projesi" sayesinde Tokat'ta manda sayısının arttığını belirterek, "Birlik üyelerimizin 2011 yılında bin 70 olan manda sayısı, 2014 yılı itibarıyla bin 942'ye çıkmış olup, projemiz devam etmektedir." diye konuştu.

Keser, bu festivalin, manda yetiştiriciliğinin önemi ve gelişimi açısından güzel bir adım olduğunu söyledi.

Programın sonunda, festivalin düzenlenmesine katkı sağlayanlara plaket takdim edildi. - Tokat

Kaynak: AA / Yerel

Güzellik Yarışması Ali Gül Tokat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title