Haberler

Tokat Seçim Sonuçları: 31 Mart Yerel Seçim Sonuçları Son Dakika

Güncelleme:

Türkiye, 31 Kasım yerel seçim sonuçlarına kilitlendi. Tokat'ta sandıklar açılmaya ve oyların sayımı başladı. Tokat yerel seçim sonuçlarına göre hangi aday ne kadar oy aldı? Tokat yerel seçim sonuçları, açılan sandık sayıları ve Tokat adaylarının aldıkları oy oranları ve Tokat ilçelerinin detaylı seçim sonuçları bu haberimizde.

Türkiye'nin gözü kulağı 31 Mart yerel seçim sonuçlarında. Bugün Tokat için sandığa giden vatandaşlar, Tokat Belediye Başkanı'nı belirlemek için oy kullandılar. Şimdi ise yerel seçim sonuçları merakla bekleniyor. Son yerel seçimde vatandaşların tercihi Ak Parti'den yana olmuştu. Peki, Tokat seçim sonuçlarına göre hangi aday ne kadar oy aldı? Tokat'ta kim önde? Tokat seçim sonuçları, yerel seçim sonuçları, adayların oy durumlarını merak ediyorsanız işte detaylar

TOKAT 2019 YEREL SEÇİM SONUÇLARI

31 Mart yerel seçiminde Tokat Belediye Başkanlığı için; AK Parti'den Hilmi Bilgin, CHP adına Ali Akyıldız, DSP adına Recep Bozdağ, SP adına Melih Seçilmiş, MHP'den Memet Er yarışacak. Toplam 9 aday, Tokat Belediye Başkanlığı yarışında. Tokat'ta 311 sandıktan 162 tanesi açıldı. Sayılan oyların adaylara göre dağılımı ise şöyle;

Eyüp Eroğlu AK Parti 20.956 OY %49,08

Adnan Özmen MHP 12.189 OY %28,55

Hüseyin Yarıcı İyi Parti 8.663 OY %20,29

TOKAT 2014 YEREL SEÇİM SONUÇLARI

2014 yerel seçim sonuçlarına bakıldığı zaman Tokat'ta seçmenlerin tercihlerinin şu şekilde şekillendiğini görüyoruz:

2014'de yerel seçim sonuçlarına göre; Tokat Belediye Başkanlığı'nı kazanan AK Parti'den Eyüp Eroğlu % 52,02 oy oranı ile olmuştu. MHP'den Hüseyin Erkan İkikat ise % 39,04 oy oranı ile ikinci sırada yer aldı. CHP'den Hadiye Ardahanlı% 5,19 oy oranı ile 3. sırada, SP adayı Bilal Metehan Aydın % 2,83 oy oranı ile 4. Sırada yer aldı.

TOKAT İLİ İLÇELERE GÖRE YEREL SEÇİM SONUÇLARI

Tokat belediyesine bağlı tüm ilçelerin 31 Mart yerel seçimlerdeki sondakika, güncel durumlarını öğrenmek istiyorsanız sayfamızı ziyaret edin.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Haberler Son Dakika

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title