Haberler

TMSF, Sasbaş Ticari ve İktisadi Bütünlüğünü 7 Mayıs'ta Satışa Çıkaracak

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Sasbaş-bayındır Samsun Serbest Bölgesi Kurucu ve İşleticisi A.ş. Hisselerinden Oluşan Sasbaş Ticari ve İktisadi Bütünlüğünü, 1 Milyon 750 Bin Dolar Muhammen Bedelle 7 Mayıs'ta Satışa Çıkaracağını Duyurdu.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Sasbaş-Bayındır Samsun Serbest Bölgesi Kurucu ve İşleticisi A.Ş. hisselerinden oluşan SASBAŞ ticari ve iktisadi bütünlüğünü, 1 milyon 750 bin dolar muhammen bedelle 7 Mayıs'ta satışa çıkaracağını duyurdu.

TMSF'den yapılan açıklamaya göre, kurum, Samsun serbest bölgesinin kuruluş ve işletilmesi yetki ve imtiyazına sahip olan Sasbaş-Bayındır Samsun Serbest Bölgesi Kurucu ve İşleticisi A.Ş.'nin yüzde 100 oranındaki hisselerinden oluşturulan Sasbaş Ticari ve İktisadi Bütünlüğünü satışa çıkardı.

7 Mayıs 2008 Çarşamba günü, saat 14:00'da TMSF Binası'nda yer alan konferans salonunda açık artırmaya çıkarılacak olan ticari ve iktisadi bütünlüğün muhammen bedeli, 1 milyon 750 bin Amerikan Doları olarak belirlendi. İlgi ve taleplerin devam etmekte olduğu ihale için katılımcılar, 6 Mayıs 2008 Salı günü saat 17.00'a kadar ilgili Satış Komisyonu'na müracaat edilebilecek.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Fon Kurulunun 18/01/2008 tarih ve 2008/16 sayılı kararı ile oluşturulan Sasbaş Ticari ve İktisadi Bütünlüğü, borçlulara ait olup 6183 sayılı amme alacaklarının tahsil usulü hakkında kanun hükümleri uyarınca haczedilen, Sasbaş-Bayındır Samsun Serbest Bölgesi Kurucu ve İşleticisi A.Ş. hisselerinin tamamından oluşuyor.

Sasbaş-Bayındır Samsun Serbest Bölgesi Kurucu ve İşleticisi A.ª., Bakanlar Kurulunun 27/11/1995 tarih ve 95/7523 sayılı kararı ile Samsun Serbest Bölgesinin kuruluş ve işletilmesi yetki ve imtiyazına sahip oldu. Buna ilişkin Dış Ticaret Müsteşarlığı ile Sasbaş A.Ş. arasında 06/03/1996 tarihinde kuruluş ve işletme sözleşmesi imzalanmış olup, Sasbaş A.Ş.'nin Samsun Serbest Bölgesinin kurulup işletilmesine dair yetki ve imtiyazı, 06/03/2026 tarihine kadar devam edecek. Bahsedilen 30 yıllık işletme süresince Samsun Serbest Bölgesi ile ilgili yasadan ve sözleşmeden doğan işletme hakları ve imtiyazı Sasbaş'a ait olacak." İhaleye katılabilmek için Fon'un T. Vakıflar Bankası T.A.O. Esentepe ªubesi'ndeki 4002621 numaralı ABD Doları hesabına 175 bin ABD Doları teminatın "Sasbaş Ticari ve İktisadi Bütünlüğü Teminat Bedeli" açıklaması ile yatırılması gerekiyor. Ayrıca teminat olarak, 5411 sayılı Bankacılık Kanununun 3'üncü maddesinde tanımlanan bankalardan alınmış dolar cinsinden kesin ve süresiz teminat mektubu, cari değeri nakit teminatın yüzde 15 fazlası tutarında olan T.C. Devlet Tahvilleri, T.C. Hazine Bonoları, T.C.

Hazine Kefaletini haiz tahviller de kabul edilecek. Teminatın yatırıldığını gösteren dekont ile Şartname'de belirtilen idari zarfla verilecek diğer belgeler, 06 Mayıs 2008 Salı günü saat 17:00'a kadar Satış Komisyonu'na teslim edilecek. Kurul'un ihaleye pazarlık usulü ile devam edilmesine karar vermesi halinde pazarlık, 9 Mayıs 2008 Cuma günü aynı saat ve adreste düzenlenecek.

(CY-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Bakmadan Geçme

Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title