Haberler

Tkb Genel Başkanı Sema Kendirci Uğurman: "Eşitsizlik Olduğu İçin Şiddet Var"

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Sakarya'da panele katılan Türk Kadınlar Birliği (TKB) Genel Başkanı Sema Kendirci Uğurman, "Doğduğumuz gün pembeler ve maviler olarak ayrıldığımızda cinsiyet eşitsizliği başlıyor zaten. Birey olmamıza engel oluyorlar, eşitliğimizi ortadan kaldırıyorlar. Eşitsizlik olduğu için de şiddet var" dedi.

Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şubesi ve Sakarya Barosu'nun ortaklaşa düzenlediği 'Demokrasinin Eksik Ayağı' isimli panel Sakarya Barosu toplantı salonunda gerçekleşti. Panele TKB Genel Başkanı Av. Sema Kendirci Uğurman, Sakarya Baro Başkanı Zafer Kazan, TKB Sakarya Şube Başkanı Tevhide Yağan, Sakarya Barosu Kadın Hakları Merkezi Onursal Başkanı Av. Reyhan Şahin, STK temsilcileri ve davetliler katıldı.

Panel açılış konuşmalarıyla başladı. Daha sonra kürsüye çıkan TKB Genel Başkanı Sema Kendirci Uğurman, 25 Kasım 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde önemli konulara değindi. Uğurman, "Sizlere eşitsizliğin tarifini yapmak istiyorum. Doğduğumuz gün pembeler ve maviler olarak ayrıldığımızda cinsiyet eşitsizliği başlıyor zaten. Birey olmamıza engel oluyorlar, eşitliğimizi ortadan kaldırıyorlar, biyolojik olarak farkımızın değil toplumsal olarak bize yüklenen rollerin kişisi olmamızı sağlıyorlar. Birimiz maviler, birimiz de pembeler olarak büyüyoruz. Mavilik ve pembelik hayatımızın bütün döneminde bizi şekillendiren, bizi yönlendiren, rollerimizi belirleyen ve konumlara yerleştiren tipik tariftir. Eşitsizlik olduğu için şiddet var. Eşitsizlik olduğu için demokrasi sakat. Eşitsizlik olduğu için bir ülke geri kalıyor. Neden geri kalıyor? Kadın kalkınmaya katılamadığı için. Bütün meselenin temelinde eşitsizlik var. Eşit temsilciniz yok hayatınızın hiçbir alanında. Sonra çıkıp diyecekler ki bizim demokrasimiz var. Bunu kabul etmiyoruz. Biz buna sakat demokrasi, eksik demokrasi ve kadınsız demokrasi deriz. Şiddet eşitsizlikten doğan bir meseledir. Şiddet kadının eşitliğini sağlayacak yolda karşılaştığı en büyük engel. Bizim sivil toplum örgütlerinin (STK) başta Türk Kadınlar Birliği (TKB) olmak üzere kurulduğumuz günden beri eşitlik söylemini hayata geçirmiş bir derneğiz. Biz eşitliği sağlamak için bir aradayız. Dayanışmayla ve bütün örgütlerin gücüyle bunun üstesinden gelmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Program daha sonra soru cevap şeklinde devam etti. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Zafer Kazan Yağan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title