Haberler

Tiyatroseverler, "Ben Bertolt Brecht"e Doyamıyor!

Güncelleme:

Duayen; Bertolt Brecht'in şiir, şarkı ve öykülerinden uyarladığı, Tiyatro.

Sahnelenmeye başladığı günden beri seyircinin oldukça yoğun ilgi gösterdiği, Genco Erkal'ın, Tülay Günal ile birlikte rol aldığı 6 ödüllü oyun; 17 Aralık 2012, Pazartesi akşamı saat 20:30'da Kadıköy Halk Kültür Merkezi'nde, 23 Aralık 2012, Pazar günü saat 16:00'da ise Trump Towers Tiyatro Salonu'nda sahneleniyor.

Tiyatro Dergisi ve Ankara Sanatseverler Birliği'nce "Yılın Yapımı", Tiyatro Eleştirmenler Birliği'nce "Yılın Tiyatro Oyunu Ödülü", Afife Jale Tiyatro Ödülleri 2012'de "En İyi Kadın Oyuncu" ve Sadri Alışık Ödülleri 2012'de "En İyi Kadın Oyuncu" ile "En İyi Erkek Oyuncu" ödüllerine layık görülen "Ben Bertolt Brecht" için "Brecht'in dönüşü olsun" diyor. Hiç bitmeyen enerjisiyle her gün başka bir tiyatro sahnesinde sanatseverlerle buluşan Erkal, sahnede Tülay Günal ile birlikte rol alıyor. İzleyenleri büyüleyen Günal ise muhteşem performansı ile göz dolduruyor.

Piyanist Yiğit Özatalay'ın canlı performansı eşliğinde sahnelenen oyunun müziklerine Kurt Weill, Hans Eissler, Paul Dessau ve Sarper Özsan imza atıyor. Dünyanın düzeni, kadının konumu ve savaş gibi konularda eğlenceli bir yolculuğa çıkaran oyunun sahne tasarımını Ali Yenel, giysilerini Özlem Kaya, ışık tasarımını Yüksel Aymaz yapıyor. Koreografisini Tan Temel ile Sernaz Demirel'in üstlendiği oyundaki Brecht'e ait şiir ve öyküleri dilimize A. Kadir, Asım Bezirci, Ali Sait, Arif Gelen, Can Yücel, Gülen Fındıklı, Hasan Kuruyazıcı, Sevgi Soysal ve Zehra İpşiroğlu çevirirken, şarkı sözleri Genco Erkal ve Tuncay Çavdar tarafından çevrildi. Yönetmenliği, tiyatro duayeni Genco Erkal'a ait olan oyunun müzik yönetmeni ise, aynı zamanda müzikleri düzenleyen Emin Fındıkoğlu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bertolt Brecht Tülay Günal Genco Erkal Kadıköy Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title