Haberler

Türkiye GSK'nın Öncelikli AR-GE Ülkeleri Listesinde

Güncelleme:

Dünyanın lider araştırmacı ilaç ve aşı firmalarından GlaxoSmithKline (GSK), Türkiye'yi ilaç alanındaki araştırma-geliştirme (Ar-Ge) çalışmaları için ayrıcalıklı ülkeler listesine aldı. GSK'nın bu kararı Türkiye'yi aşının ardından ilaç araştırmaları için de önemli bir merkez haline getirecek. Böylece klinik araştırmalar için yapılacak yatırımlara paralel olarak yeni istihdam olanakları da artacak.

GSK'nın Ar-Ge çalışmaları için yatırım yapacağı öncelikli ülkeler listesine (GSK Clinical Country Footprint) giren Türkiye bundan böyle, herhangi bir tedavi alanında planlanan klinik çalışmalar için değerlendirilen ilk ülkelerden biri olacak. Bu sayede Türkiye'deki Ar-Ge yatırımları artacak ve hastaların yeni ve etkili tedavi seçeneklerine erken erişimi için önemli bir fırsat sağlanmış olacak.
Hekimlerin yeni tedavi seçeneklerini piyasaya çıkmadan deneyimlemelerine olanak verecek bu gelişme, Türkiye'de istihdam artışına da fayda sağlayacak. GSK'nın ilaç alanında Ar-Ge yatırımlarına öncelik verdiği ülkeler arasında Türkiye'nin yanı sıra; İngiltere, ABD, Brezilya ve Japonya da bulunuyor.

GlaxoSmithKline (GSK) Türkiye Medikal Direktörü Yıldıray Tanrıver, Türkiye'nin ilaç alanındaki Ar-Ge yatırımları ile ilgili elde ettiği konumun, GSK Türkiye ekibi tarafından uzun yıllardır üzerine çalışılan, çok emek harcanan bir süreç olduğunu vurguladı. Tanrıver konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Türkiye artık klinik araştırma yatırımları anlamında GSK'nın öncelikli ülkeleri arasında yer alıyor. Şimdiye kadar GSK Türkiye olarak, aşıda önemli bir Ar-Ge merkezi olmayı başarmıştık ama bugünden itibaren solunumdan onkolojiye, nadir hastalıklardan ilgili olduğumuz diğer alanlara kadar her medikal birimde Türkiye Ar-Ge yatırımları açısından ayrıcalıklı bir ülke oldu. Buna paralel olarak, hedeflerimiz doğrultusunda Türkiye yatırımlarımızı hızlandıracağız. Çok daha fazla klinik araştırma Türkiye'ye gelecek ve bu dinamizm Türkiye'de yatırım ve istihdam artışına olumlu katkı sağlayacak."

Türkiye'de GSK

GSK 50 yılı aşkın bir süredir faaliyette olduğu Türkiye ilaç sektörünün lider firmaları arasında yer almaktadır. GSK bugün en önemli sağlık alanlarında yenilikçi, etkin ilaç ve tedaviler üretmektedir. Bu alanlar arasında astım, enfeksiyon, akıl sağlığı, diyabet, kalp damar ve sindirim hastalıkları yer almakta ayrıca şirket kansere karşı yeni tedaviler geliştirmeye özel bir önem vermektedir. GSK, toplum sağlığını korumak ve geliştirmek açısından büyük öneme sahip olan aşılar konusunda da liderdir ve zengin bir portföye sahiptir.

Türkiye'nin ilaç ve aşı Ar-Ge'si ve üretimindeki büyük potansiyeline inanan GSK ülkemizde yeni yatırımlara hazırlanmaktadır. Aşı ve ilaç yatırımları alanında GSK'nın öncelikli ülkeleri arasında yer alan Türkiye, GSK bünyesinde klinik araştırmalar merkezi haline gelmiştir. Bu sayede ilaç endüstrisinde Türkiye'ye olan Ar-Ge yatırımlarının artmasına ve yeni istihdam olanaklarına öncülük eden GSK'nın hedefi, Ar-Ge'nin yanı sıra üretim yatırımı da yaparak ürün portföyünü jenerik ilaçlarla zenginleştirmek ve bu süreçte Türkiye'ye teknoloji transferi gerçekleştirmektir.

GSK, Türkiye'ye büyük önem vermekte, ülkemizin potansiyelinin hayata geçmesiyle doğacak sinerjinin firmanın çevre bölgelerdeki faaliyetlerine de güçlü bir destek sağlayacağına inanmaktadır. GSK bu doğrultuda Türkiye'yi bölgesel merkez yapmak yolunda önemli bir adım atmış ve 30 ülkeden oluşan GSK MEA (Ortadoğu ve Afrika) bölgesinin merkezini İstanbul'a taşımıştır. 2014 yılı itibariyle, Ortadoğu ve Bağımsız Devletler Topluluğu'ndaki operasyonlar yeniden düzenlenerek, Ortadoğu, Kuzey Afrika, Orta Asya ve Ukrayna'dan oluşan MENA-CIS isimli yeni bir bölge oluşturulmuştur. Türkiye'nin ilaç sektöründe bölgesel bir merkez olması yönünde güçlü birer adım olan bu kararlar aynı zamanda, Türkiye'ye olan güvenin de bir göstergesi niteliğini taşıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Japonya Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title