Haberler

Tirebolu Kalesi'ndeki Tarihi Osmanlı Mezar Taşlarının Durumu

Birinci derecede arkeolojik Sit Alanı ilan edilen Tirebolu Kalesi içinde bulunan tarihi Osmanlı mezar taşları ilgi çekiyor.

Birinci derecede arkeolojik Sit Alanı ilan edilen Tirebolu Kalesi içinde bulunan tarihi Osmanlı mezar taşları ilgi çekiyor.

Konuyla ilgili bilgiler veren Tirebolu Belediye Başkanı Burhan Takır, kale içinde Osmanlı dönemine ait bulunan mezar taşlarının çevrede bir okulun mezarlığa yapılması sırasında oradan kaldırılarak kale içine kaldırılan mezar taşları olduğunu söyledi. Tirebolu Kalesi'nin Tirebolu ilçesinin deniz kıyısında, yüksek bir kayalık üzerinde bulunan bir kale olduğunu kaydeden Takır "Kale içinde bulunan mezar taşları şehir içindeki tarihi mezarlıklardan toplanmış ve Giresun Turizm İl Müdürlüğü'nde de kayıtlı bulunan taşlarımızdır ve burada koruma altına alınmıştır. Bize emanet edilen eski tarihi dokumuzu korumak mecburiyetindeyiz çünkü yükümlülüğümüz onları korumaktır. Yalnız Tirebolu kalesi ve içinin Sit Alanı olduğunu bilmemiz lazım. Burası Trabzon Anıtlar Yüksek Kurulu Müdürlüğü'ne bağlıdır. Belediye olarak bizim buraya bir çivi dahi çakmaya yetkimiz yok. Sadece buranın tapusu belediye ile Denizcilik Bakanlığı'na aittir" dedi.

Bazı basın organlarında "Kale atıl içinde korunmuyor" gibi başlıklarla haberler yapıldığına dikkat çeken Takır "Afaki haberlerle milleti yanıltmaya kimsenin hakkı yoktur" ifadelerini kullandı. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title