Haberler

Tır'ın Şişirilen Lastiğinin Patlama Anı Kamerada

MANİSA'nın Kula İlçesi'ndeki bir lastikçide şişirilen lastik büyük bir gürültüyle patladı.

MANİSA'nın Kula İlçesi'ndeki bir lastikçide şişirilen lastik büyük bir gürültüyle patladı. Güvenlik kamerasının kaydettiği o onlarda; patlamayla ortaya çıkan basınç ve savrulan lastik kimseye zarar vermedi.

Kula Küçük Sanayi Sitesinde lastik tamiratı yapan 'Erdal Oto Lastik' adlı işyerinde yaşanan kaza, güvenlik kameralarına yansıdı. Şişirilen TIR lastiği büyük bir gürültüyle patlarken, işletme önünde bulunan 3 kişiden biri, yüksek basınçla patlayarak üzerine düşen lastiğin altından yara almadan kurtuldu. O onlar işyerinin güvenlik kamerasınca kaydedildi. Olaydan yara almadan kurtulduğunu belirten Emre Sarıkaya, "Kendi TIR'ımın lastiklerini yaptırmaya gelmiştik. Lastikler söküldükten sonra arkadaşımla muhabbet ediyorduk. Hava basılmaya başladı. Biz patlamaz zannettik. Çay içerken, bir anda patladı. Patlamayla birlikte oluşan hava basıncıyla bir çınlama oluştu. O anda şoka girince bir şey hissetmedim. O basınçla lastik üzerime düştü. Kulaklarım tıkandı ben de yere düştüm. İlk başta acı falan hissetmedim. Arkadaşlarım, üzerimdeki lastiği kaldırdılar. Şükür ki, kandil gününde Allah kurtardı" dedi.

KAFES KULLANIN ÇAĞRISI

Lastik tamiratı yapan meslektaşlarına uyarılarda bulunan işyeri sahibi Erdoğan Yılmaz ise, "Yaklaşık 7 yıldır bu işi yapıyorum. Daha önce böyle bir olay başımıza gelmemişti. Lastiğe hava basarken, bu talihsiz olay başımıza geldi. Allah'a şükürler olsun gerek Emre de gerek yanımızda bulunan diğer arkadaşlarımız da ve ben de ciddi bir yara almadık. Sadece basınç yüzümüze vurduğu için gözlerimde geçici bir rahatsızlık var. Allah nasip ederse birkaç güne kadar bir şeyimiz kalmaz. Bu işi yapan meslektaşlarıma da şunu söylemek istiyorum. Kafes kullanmalıyız. Kafes kullanmadık, bizi Allah korudu" dedi.

- Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kula Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title