Haberler

Tika'dan Moğolistan'da Mahkumlara Yönelik Meslek Edindirme Projesi

Moğolistan’da çok sayıda projeyi hayata geçiren Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), mahkumlara yönelik meslek edindirme projesi gerçekleştirdi.

Moğolistan'da çok sayıda projeyi hayata geçiren Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), mahkumlara yönelik meslek edindirme projesi gerçekleştirdi.

Moğolistan genelinde eğitimden sağlığa, turizmden tarıma yüzlerce projeyi hayata geçiren TİKA, Moğolistan İcra Muhakeme Kurumu iş birliğinde 18 Temmuz-30 Ağustos tarihleri arasında mahkumlara yönelik "Kaynakçılık ve Temel İmalat" eğitim projesini tamamlayarak katılımcılara törenle sertifikalarını takdim etti. TİKA Eğitim Projeleri Koordinatörlüğü koordinesinde gerçekleştirilen proje ile cezaevlerinde bulunan mahkumlara beceri ve meslek edindirilmesi, mahkumların topluma kazandırılması, cezaevlerinde ihtiyaç duyulan malzemelerin (çit, ranza, tel örgü, kapı ve demir parmaklık vs.) üretiminin yapılması hedeflendi. Böylece cezaevlerinin demir döküm ihtiyaçlarının karşılanması ve güvenlik standartlarının oluşturulmasına katkıda bulunulmasının yanı sıra yaklaşık 100-150 mahkum için iş imkanı sağlanmış olacak.

Sertifika dağıtım töreninin açılış konuşmasını yapan Moğolistan İcra Muhakeme Kurumu Başkanı Tuğgenerel Ts. Amgalanbayar, TİKA iş birliğinde yürütülen eğitim projesine hem mahkumların hem de kurum çalışanlarının katılmasının teknik personelden olan eğiticilerin eğitilmesi açısından çok önem arz ettiğini ifade etti. Mahkumların serbest bırakıldığında meslek sahibi olarak hayatlarına devam edebilecek olmalarının önemini vurgulayan Amgalanbayar, TİKA'ya ve Türk Büyükelçiliği'ne tüm mahkumlar ve çalışanlar adına teşekkürlerini iletti.

Ulanbator Büyükelçisi Ahmet Yazal ise, Moğolistan İcra Muhakeme Kurumunun 441 numaralı cezaevi bünyesinde demir-doğrama atölyesi kurulması ve bu kapsamda mahkumlara meslek edindirme eğitimlerinin gerçekleştirilmesinin topluma olan katkısından bahsederek, söz konusu projenin gerçekleştirilmesi için başta TİKA olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

TİKA Ulanbator Program Koordinatörü Veysel Çiftci, proje ile cezaevlerinde bulunan mahkumlara beceri ve meslek edindirildiğini, ayrıca cezaevlerinde ihtiyaç duyulan malzemelerin üretiminin yapılmasının sağlandığını, mahkumlara hayatlarının devamında Moğolistan'da en fazla ihtiyaç duyulan sektörlerin başında gelen kaynakçılık ve imalat alanında kolaylıkla iş bulma imkanının sağlandığını belirtti.

Tören, Türkiye' den gelen uzmanların gözetimi altında mahkumlar ile cezaevindeki mesleki eğiticiler tarafından yapılan kartal heykelinin açılışı ve mahkumlar tarafından yapılan çok sayıda ürünün sergisi ile devam etti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Moğolistan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title