Haberler

TİKA'dan Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi Hastanesine Destek

Güncelleme:

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kazakistan'ın Türkistan kentinde faaliyet gösteren Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi'nin tıp fakültesi hastanesine tıbbi malzeme desteğinde bulundu.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kazakistan'ın Türkistan kentinde faaliyet gösteren Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi'nin tıp fakültesi hastanesine tıbbi malzeme desteğinde bulundu.

TİKA'nın Ekipman Desteği Projesi kapsamında Ahmet Yesevi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne hasta yatağı, elektronik motorlu hasta karyolası, buzdolabı, yemek masası ve komodin olmak üzere toplam 290 takım tıbbi malzeme teslim edildi ve kurulumları yapıldı.

Teslimat törenine, Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektör Vekili Cengiz Tomar, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Osman Acar ve hastane çalışanları katıldı.

TİKA Nur Sultan Program Koordinatörü İsmail Gürlek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu yardımın ilk olmadığını, TİKA olarak Türkistan ve çevresindeki illere uzun yıllardır sağlık hizmeti veren Ahmet Yesevi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne daha önce de yardımlarda bulunduklarını bildirdi.

Gürlek, bu kez daha çok tıbbi malzeme üzerinden yardım sağladıklarına işaret ederek, "Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Kazakistan Cumhuriyeti'ne ve Türkistan halkına tıbbi hizmet sağlamak, geleceğin doktorlarını eğitmek amacıyla 2008 yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin mali destekleriyle açılmıştır. Bu vesileyle, dost ve kardeş Kazakistan'ın bağımsızlığının 30. yıl dönümü münasebetiyle tebrik eder, bu projemizin de Türkiye'nin tüm Türkistan halkına anlamlı bir hediyesi olarak kabul edilmesini belirtmek isteriz. " ifadelerini kullandı. Daha önce başkent Nur-Sultan'daki Multidisipliner Tıp Merkezi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi (FTR) Kliniği'ne de tıbbi malzeme desteğinde bulunduklarını hatırlatan Gürlek, "Bu doğrultuda TİKA olarak insan sağlığını ilgilendiren, insan odaklı benzeri projelerimizin devam etmesini ümit etmekteyiz. " dedi.

Kaynak: Habermetre / Toplum

Ahmet Yesevi Toplum Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title