Haberler

THM Konseri ve Sema Gösterisi Kilislilere Ayrı Bir Akşam Yaşattı

Güncelleme:

Kilis Valiliği ve Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği TRT İstanbul Radyosu THM sanatçılarının konseri ve sema gösterisi, Kilislilere ayrı bir ramazan akşamı yaşattı.

Kilis Valiliği ve Kilis Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği TRT İstanbul Radyosu Türk Halk Müziği (THM) sanatçılarının konseri ve sema gösterisi, Kilislilere ayrı bir Ramazan akşamı yaşattı.

Nejat Uygur Amfi Tiyatro'da gerçekleştirilen programa Kilislilerin ilgisi büyük oldu. Programdan önce Belediye Başkanı Hasan Kara, 'hoş geldiniz' konuşması yaptı.

Sahneye ilk olarak TRT İstanbul Radyosu Türk Halk Müziği ses sanatçısı Emre Kızıl çıktı. Kızıl, Türk Halk Müziği'nin sevilen parçalarından bir repertuar sunmasının ardından, Kilisli olan ancak 35 yıldır Kilis'e gelme fırsatı bulamayan TRT İstanbul Radyosu Türk Halk Müziği ses sanatçısı Sevim Seçkin sahne aldı. Güneydoğu Anadolu ve daha çok da Kilis yöresinin THM parçalarını seslendiren sanatçıya Kilisliler de büyük coşkuyla eşlik etti.

Yaklaşık bir buçuk saat süren THM konserinin ardından Vali Süleyman Tapsız, Bedri Rahmi Eyüpoğlu'nun Türküler Dolusu şiirini okuyarak ses sanatçıları Sevim Seçkin ve Emre Kızıl'a çiçek takdim etti. Programın ikinci kısmında ise Kilis Belediyesi tarafından organize edilen sema gösterisi Kilislilerin beğenisine sunuldu. - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nejat Uygur İstanbul Kilis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title