Haberler

TESK'den Üyelerine Mesleki Eğitim

Mesleki Eğitim Seminerlerine Aralıksız Devam Eden Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Tarafından Nevşehir'de Gerçekleştirilecek Uluslararası Konferansta, 170 Katılımcıya Mesleki Eğitim ve Politikaları Hakkında Bilgi Verilecek.

Mesleki eğitim seminerlerine aralıksız devam eden Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) tarafından Nevşehir'de gerçekleştirilecek uluslararası konferansta, 170 katılımcıya mesleki eğitim ve politikaları hakkında bilgi verilecek.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan TESK Genel Başkanı Derviş Günday, Nevşehir'de 21-22 Haziran 2007 tarihinde düzenlenecek konferansın amacının, mesleki eğitim ve öğretim alanındaki çalışmalar hakkında bilgilendirme ve proje ortağı olan kurum ve kuruluşlar ile davetli diğer ülke kuruluşlarının bu alandaki çalışmaları konusunda bilgi ve deneyimlerinin katılımcılarla paylaşılması olduğunu söyledi. Yaklaşık 170 kişinin katılacağı "Lizbon 2000 Sürecinde Mesleki Eğitim ve Öğretim ve Meslek Kuruluşları

Uluslararası Konferansı" başlıklı konferansta 3 ayrı panelin gerçekleştirileceğini kaydeden Günday, "İlk panelin konusu, Lizbon 2000 sürecinde AB'deki mesleki eğitim ve öğretim politikaları ve gerçekleştirilen çalışmalar olarak belirlenmiştir. Bu panele sunuş yapmak üzere AB'nin ilgili organlarından temsilciler davet edilmiştir. İkinci panel, Lizbon 2000 sürecinin Türkiye'ye etkileri ve bu alanda sağlanan gelişmeler konusunda düzenlenecektir. Bu panelde Türkiye'deki konuyla ilgili kurum ve kuruluş

temsilcilerinin sunuşları olacaktır. Üçüncü panel, AB'de mesleki eğitim ve öğretim alanında sağlanan gelişmelerin esnaf-sanatkar ve küçük işletmelere yansımaları, ülke örnekleriyle meslek kuruluşlarının bu alanda yaptığı çalışmalar konusuna ayrılmıştır. Bu panelde ise proje ortağı, iştirakçisi ve diğer AB üyesi davetli ülkelerin temsilcileri birer sunuş yapacaktır" dedi.

Konferansa, projede ortak ve iştirakçileri olan Alman Zanaatkarlar Konfederasyonu (ZDH), Fransız Zanaatkarlar Daimi Meclisi (APCM), İtalyan Zanaatkarlar ve Küçük İşletmeler Konfederasyonu (CONFARTIGIANATO) temsilcilerinin yanı sıra, AB'ye yakın zamanda üye olan ve çeşitli açılardan Türkiye ile benzer özellikler taşıyan Polonya ve Macaristan'ın eşdeğer meslek kuruluşlarından temsilcilerin sunuş yapmak üzere davet edildikleri de açıklandı.

(BK-NÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Kültür Sanat Politika Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title