Haberler

Terör ve Çözüm Yolları" Söyleşisi

Gazeteci yazar İlhami Işık, DEAŞ'ın ana hedefinin İslamı düşmanlaştırmak, stratejik hedefinin Arap Baharı'nı tümüyle bozmak olduğunu söyledi.

Gazeteci yazar İlhami Işık, DEAŞ'ın ana hedefinin İslamı düşmanlaştırmak, stratejik hedefinin Arap Baharı'nı tümüyle bozmak olduğunu söyledi.

Işık, Birlik Vakfı Antalya Şubesi'nce dernek binasında düzenlenen "Terör ve Çözüm Yolları" konulu söyleşide, 12 Eylül 2012'de Libya'da gerçekleştirilen saldırıyla ABD'nin Libya büyükelçisi Christopher Stevens'ın öldürülmesinin, Batı'nın Arap Baharı'na bakışını değiştirdiğini belirtti.

Bu tarihten sonra ABD yönetiminde dışişleri, savunma bakanlarının yanı sıra tüm güvenlik ve strateji uzmanlarının tasviyesiyle başta ABD olmak üzere Batı dünyasının nerdeyse tümünün Arap Baharı, Ortadoğu ve Müslüman dünyasına bakışı ve hareket tarzı büyük bir değişime uğradığına işaret eden Işık, "DEAŞ'ın, ana hedefi İslamı düşmanlaştırmak olan bu örgütlenmenin stratejik hedefi ise Arap Baharı'nı tümüyle boğmaktı" dedi.

Işık, aynı zamanda Batılı güçlerin terör örgütlerini kullanarak, büyüyen ve bölgesinde büyük bir güç haline gelmeye başlayan Türkiye'yi engelleme çabasında olduğuna dikkati çekerek, buna karşı tek çözümün etkili bir terör politikası ile vatanseverlik noktasında tüm farklı düşüncelerin bir araya gelmesi olduğunu söyledi.

Program sonunda Birlik Vakfı Antalya Şube Başkanı Bekir Asri, Işık'a Arapça harflerle yazılı İstiklal Marşı hediye etti.

Kaynak: AA / Güncel

Christopher Stevens Antalya Libya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title