Haberler

Terör Örgütü Tikko Davasında Karar

Terör örgütü TİKKO üyesi olmak ve bu kapsamda çeşitli suçları işlemekle yargılanan 9 sanıktan 8'i, "Anayasa'yı ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Terör örgütü TİKKO üyesi olmak ve bu kapsamda çeşitli suçları işlemekle yargılanan 9 sanıktan 8'i, "Anayasa'yı ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Zeliha Bulut, Tayyar Eroğlu, Remziye Vatansever, Halil Şahin, Deniz Tepeli, Yaşar İnce, Sedat Ot, Naki Demir ve Cengiz Kahraman ile avukatları katıldı.

Sanıklar üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmediklerini belirterek, beraatlerini istedi.

Mahkeme kararında, sanıklardan Zeliha Bulut, Tayyar Eroğlu, Remziye Vatansever, Halil Şahin, Deniz Tepeli, Yaşar İnce, Sedat Ot ve Cengiz Kahraman

"Türkiye Cumhuriyeti Anayasa'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasına önlemeye teşebbüs" suçunu düzenleyen TCK 309/1. maddesi uyarınca, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edildi.

Mahkeme heyeti, "pişman olmadıkları" gerekçesiyle sanıklar hakkında takdiri indirim uygulamadı.

Sanıklar, üzerlerine atılı, "terör örgütü faaliyeti çerçevesinde patlayıcı madde ve ruhsatsız silah bulundurmak, yağma ile sahte kimlik kullanmak" gibi bir dizi suçtan da ayrıca çeşitli cezalara çarptırıldı.

Sanık Naki Demir ise silahlı terör örgütü üyesi olmak suçun 12 yıl hapse mahkum edilirken, pişman olmadığı gerekçesiyle hakkında takdiri indirim uygulanmadı. Demir, "terör örgütü faaliyete çerçevesinde patlayıcı madde ve ruhsatsız silah bulundurmak ile sahte kimlik kullanmak" suçlarından da 22 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Muhabir: Fevzi Çakır - Barış Kılıç

Yayıncı: İbrahim Uyar - ANKARA

Kaynak: AA / Güncel

Cengiz Kahraman Şahin Deniz Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title