Haberler

Terör Örgütü PKK Telafer'i Ele Geçirmek İstiyor" - Kerkük

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşat Salihi, terör örgütü PKK'nın Musul'un Sincar ilçesinden sonra şimdi de Türkmenlerin çoğunlukta yaşadığı Telafer ilçesine konuşlanmayı planladığını belirtti.

ALİ MUKARREM GARİP - Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşat Salihi, terör örgütü PKK'nın Musul'un Sincar ilçesinden sonra şimdi de Türkmenlerin çoğunlukta yaşadığı Telafer ilçesine konuşlanmayı planladığını belirtti.

Salihi, Irak'ta Türkmenlerin yoğun yaşadığı bölgelerin güvenlik durumu hakkında AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

"Sincar ilçesinin kontrolünü elinde tutan terör örgütü PKK, şimdi de Türkmenlerin çoğunlukta bulunduğu Telafer ilçesini kontrol etmeyi planlıyor." diyen Salihi, "Ancak Telaferliler yerlerine ve evlerine geri dönerek bu planı bozabilir." ifadesini kullandı.

Salihi, PKK'nın Sincar'da olduğu gibi Telafer'de de mezhebi ayrımcılık fitnesi yaratmaya çalıştığını belirterek, "PKK, Sincar'da halk üzerindeki böl-zayıflat taktiğini Telafer'de de uygulamak istiyor." dedi.

Terör örgütü DEAŞ'ın ortaya çıkmasının ardından Telaferli Türkmenlerin Irak'ın güneyi, Kerkük ve Türkiye'ye göç etmek zorunda kaldığını hatırlatan Türkmen lider, Telafer halkının bölgelerine dönmeleri gerektiğini çünkü PKK'nın oluşan boşluktan faydalanmaya çalıştığını söyledi.

Iraklı güçlerin DEAŞ'a karşı operasyonu sırasında Telafer'de büyük bir yıkım meydana geldiğini dile getiren Salihi, vatandaşların evlerine dönebilmesi için hükümetin bir an önce yeniden imara başlaması gerektiğini aktardı.

Peşmerge'nin Kerkük'e getirilmesi planı

ITC Başkanı Salihi ayrıca, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) hakim iki parti Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve Kürdistan Yurtseverler Birliğinin, Peşmerge güçlerini yeniden Kerkük'e getirmek istediğini ve bu yönde planlarının olduğunu dile getirdi. Salihi, KDP ve KYB'nin terör örgütü DEAŞ'ın Kerkük'ün güneyinde gerçekleştirdiği saldırıları bahane ederek bu planı öne sürdüklerini belirtti.

Irak merkezi hükümetini Kerkük meselesine müdahale etmeye çağıran Salihi, Kerkük'ün Basra gibi Irak'ın diğer vilayetlerine benzemediği, muhtemel bir sorunun patlak vermesi halinde önüne geçilemeyeceği uyarısında bulundu.

Irak'ta merkezi hükümete bağlı ortak güçler, 16 Ekim 2017'de Peşmerge'nin 3 yıldan uzun süre elinde tuttuğu Kerkük'e askeri operasyon düzenleyerek tüm vilayeti kontrol altına almıştı. Peşmerge güçleri de çatışmaya girmeden IKBY sınırlarına çekilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Telafer Irak PKK Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title