Haberler

Termal Tesise Japon Turistlerin İlgisi

Muğla'da, içerisinde 17 mineral barındıran ve yıl boyu 28 derece sıcaklığa sahip Dalaman Termal Su Tesisleri, Japon turistlerin ilgisini çekiyor.

Muğla'da, içerisinde 17 mineral barındıran ve yıl boyu 28 derece sıcaklığa sahip Dalaman Termal Su Tesisleri, Japon turistlerin ilgisini çekiyor.

Kapukargın Mahallesi'nde suyun çıktığı 85 dönümlük alanda Dalaman Belediyesinin 2 milyon lira maliyetle hazırladığı "Termal Su Kaynağı Projesi" kapsamında 12 ay boyunca termal turizm yapılıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesinden 10 yıllığına kiralanan alanda iş makineleriyle yeni yollar açılarak, kükürt gölü çevresinde altyapı çalışmaları yapıldı.

Kapukargın yol kavşağından kaplıca alanına kadar bin 200 metrelik yol sıcak asfaltla kaplandı, tesis girişine 800 yıllık bir zeytin ağacı dikildi. Ayrıca kaplıcadaki göllerin çevresinde yapay plajlar oluşturuldu.

Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tesise Japon turistlerin yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Amaçlarının Dalaman'da turizmi 12 aya yaymak olduğunu belirten Şaşmaz, kükürtlü suyun daha önce de atıl durumda olduğunu anlattı.

Şaşmaz, tesis içerisinde piknik masaları, tuvaletler, soyunma kabinleri, duşlar, kır lokantası, çocuk oyun parkı, amfi tiyatro, otopark, doğal havuzlar, yürüyüş yolları ve doğal gezinti köprülerinin yer aldığını ifade etti.

Yıl boyu 28 derecede çıkan doğal suyun zengin mineral yapıya sahip olduğuna dikkati çeken Şaşmaz, "Suyun mineral değerleri dünyada eşi benzeri az bulunan düzeyde. İçinde 17 minerali barındırıyor ve sedef hastalığının tedavisi yapılabiliyor. Aynı zamanda kas ve diz ağrılarının tedavisi de yapılıyor. Selenyum ve kalsiyumu yüksek olduğu için doğrudan cilt hastalıklarına da kullanılıyor." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Muhammet Şaşmaz Dalaman Termal Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title