Haberler

    Windows Phone'a 1080p Ekran Desteği Geliyor

    Windows Phone platformuna bu yıl sona ermeden 1080p ekran desteği geleceği ortaya çıktı.

    Emre Çetinkaya - - Windows Phone platformu tasarımıyla kimi kullanıcı tarafından çok sevilse de güncel teknolojilere olan desteği diğer platformlara göre bir hayli yavaş olduğu için eleştiriliyor. Ancak Microsoft'un desteği ile her geçen gün büyümeye devam eden platforma yakın zamanda 1080p-Full HD çözünürlüklü ekran desteği gelecek.

    The Verge'nin haberine göre, Windows Phone platformuna 1080p ekran desteği bu yıl bitmeden genel dağıtım güncellemesiyle birlikte gelecek. Bununla birlikte yaz ayı itibariyle Windows Phone 8 işletim sistemine sahip 5-inç 1080p ekranlı akıllı telefonların ise yaz aylarında raflardaki yerini alacağı söyleniyor.

    Öte yandan Windows Phone platformuna gelecek olan GDR3 güncellemesiyle birlikte Qualcomm'un yeni dört çekirdekli Snapdragon işlemcileri de platforma dahil olacak. Ayrıca HTC'nin Zenith isimli Windows Phone 8 işletim sistemine sahip 4.7-inç ekran büyüklüğüne ve dört çekirdekli işlemciye sahip bir akıllı telefonun üzerinde çalıştığı ortaya çıkmış ancak daha sonra Windows Phone platformu 768'e 1280 ekran çözünürlüğünün ötesini desteklemediği için cihaz ertelenmişti.

    Yakın zamanda HTC Zenith gibi üst seviye Windows Phone işletim sistemine sahip akıllı telefonları piyasada görebiliriz. Bu durum Windows Phone'un diğer platform ile daha iyi rekabet etmesinde büyük katkı sağlayacaktır.

    Emre Çetinkaya - Teknokulis : http: //www.teknokulis.com

    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Emre Çetinkaya Microsoft Zenith Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title