Haberler

    Uzay Yolu Oyuncusunun Külleri Uzay İstasyonu'na Nasıl Gizlice Sokuldu?

    Güncelleme:

    Star Trek oyuncusu James Doohan'ın küllerinin, video oyunu geliştiricisi Richard Garriott tarafından Uluslararası Uzay İstasyonu'na kaçırıldığı iddia edildi.

    Star Trek oyuncusu James Doohan'ın küllerinin, video oyunu geliştiricisi Richard Garriott tarafından Uluslararası Uzay İstasyonu'na kaçırıldığı iddia edildi.

    Doohan, Star Trek'in USS Enterprise'ın mühendisi Montgomery "Scotty" karakterini canlandırdı.

    Kanadalı aktör 2005 yılında 85 yaşında vefat etti fakat küllerinin bulunduğu kabın uzaya gönderilmesiyle bu hayali gerçek oldu.

    Garriott, 2008 yılında bir astronot olarak 12 günlük kendi kendini finanse eden bir görev sırasında Uluslararası Uzay İstasyonu'nu ziyaret eden ilk özel vatandaşlardan biriydi.

    Yeni bir röportajda Garriott, The Sunday Times'a aktörün oğlu Chris Doohan'ın kendisiyle nasıl temasa geçtiğini ve babasının UUİ'ye gitmeyi istediğini söyledi.

    BÜROKRASİ İÇİN ZAMAN YOKTU

    Garriott kendisine sunulan öneriyi kabul etti ve Doohan'ın küllerini aldı fakat zaman kısıtlamaları nedeniyle, istasyona ekstra nesneler getirmek için gerekli resmi süreci atlamak zorunda kaldı.

    Garriott, "tamamen gizli" bir görev olduğunu söylediği kabın içinde, Doohan'ın birkaç fotoğrafını, içinde küllerinin bir kısmını UUİ'ye kaçırdı. İstasyonun Columbus modülünün zeminindeki kaplamanın arkasındaki kartlardan birini gizlice saklayarak uzaya çıkardı.

    Ailesi, küllerin oraya götürülmesinden çok memnundu ama bu konuyu kamuya açık bir şekilde uzun süre konuşamadığımız için hepimiz hayal kırıklığına uğradık dendi.

    Bildirildiğine göre ikinci bir anı kutusu Gariott tarafından uzaya fırlatılırken, üçüncüsü merhum oyuncunun oğluna iade edildi.

    2012'de, bir SpaceX roketinde Doohan'ın küllerinden oluşan ayrı bir koleksiyon fırlatıldı.

    Times'a konuşan Doohan'ın oğlu, babası adına risk aldığı için Garriott'dan övgü ile bahsetti. Yayında şunları söyledi:

    "Richard, 'Bu sessizliğimizi bir süreliğine korumalıyız' dedi. Bu deneyim ailem için çok önemliydi ve babam için eminim bu deneyim çok önemli olurdu. Babamın üç tutkusu vardı: uzay, bilim ve trenler. Hep uzaya gitmek isterdi."

    Kaynak: Space Mag Türkiye / Teknoloji

    James Doohan Star Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title