Haberler

    Tim Cook, İwatch ve Apple'a Dair Önemli Veriler Paylaştı

    Apple'ın, Steve Jobs'tan sonraki CEO'su Tim Cook, Cume günü gerçekleşen hisse sahipleri toplantısında hem iWatch'ı işaret etti, hem de şirkete dair çok...

    Burçin Aygün - -

    Apple'ın geçtiğimiz Cuma günü gerçekleşen hissedarlar toplantısında CEO Tim Cook beklenmedik bir açıklamada bulundu. Apple'ın şu sıralar oldukça gizli bir proje üzerinde çalıştığını belirten isim, üstü kapalı olarak gizemli akıllı saat iWatch'u işaret etti. Amerika'da gerçekleştirilen çalışmaları soran bir hisse sahibini yanıtlayan Cook, Arizona'da bulunan bir merkezin yeni Apple ürünleri için safir cam üretimi yaptığından bahsetti.


    Geçen ay iPhone'un Foxconn tarafından üretildiği söylenen yeni safir camları iPhone'lar üzerinde denediğini öğrenmiştik. Ancak bu atılım ürünün maliyetini bir hayli artıracağı için müşterilerin pek de memnun olmayacağı da söylenenler arasındaydı. Safir camların hangi "yeni üründe" kullanılacağı sorusuna yanıt vermeyen CEO, projenin en üst seviyede gizlilik içerdiğini söyledi.


    Bu arada iOS üzerine konuşmasını sürdüren Tim Cook, Apple'ın 800 milyon adetlik cihazından yüzde 82'sinin iOS 7 kullandığını söyledi ve bu oranın Android 4.4'e gelindiğinde, Android'li cihazlar üzerinde sadece yüzde 4 olduğunun altını çizdi.


    Bunun yanında iMessage üzerinden yaklaşık olarak birkaç milyar mesajlaşma gerçekleşmiş ve FaceTime ile de15 ile 20 milyon video sohbet yapılmış! Son olarak Tim Cook, 60 gün içerisinde Apple'ın 60 milyar dolarlık yeniden hisse alımı (2015 için) yapacağını müjdeledi. Şirket aynı zamanda insan hakları ve çevresel faktörler üzerine de çalışmalar yapacakmış.



    Burçin Aygün - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Burçin Aygün Steve Jobs Tim Cook Apple Teknoloji Haberler

    Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

    Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

    Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

    Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

    IShowSpeed'in Türk döneriyle imtihanı! 'Bismillah' diyerek ilk ısırığı aldı, ortalığı birbirine kattı

    IShowSpeed'in Türk döneriyle imtihanı! "Bismillah" diyerek ilk ısırığı aldı, ortalığı birbirine kattı

    Ürdünlü 14 hacı adayı kutsal topraklarda hayatını kaybetti, 17 kişi kayıp

    Ürdünlü 14 hacı adayı kutsal topraklarda hayatını kaybetti, 17 kişi kayıp

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title