Haberler

Teknopark İstanbul ve İstanbul Gedik Üniversitesi işbirliğiyle Cube Kampüs uygulaması hayata geçirildi

Güncelleme:

Teknopark İstanbul'un Kuluçka Merkezi Cube Incubation, İstanbul Gedik Üniversitesi işbirliğiyle Cube Kampüs uygulamasını hayata geçirdi. Cube Kampüs, İstanbul Gedik Üniversitesi öğrencilerinin Girişimci Adayı Destekleme Programı Cubeforward kapsamında Cube Incubation'u yerleşke olarak kullanmalarına imkan sağlıyor. Öğrenciler, akademik derslerin yanında girişimcilik ekosistemine temas ederek Cube Incubation'da yer alan teknolojilerden de yararlanabilecek.

Teknopark İstanbul'un kuluçka merkezi Cube Incubation, İstanbul Gedik Üniversitesi iş birliğiyle Cube Kampüs uygulamasını hayata geçirdi. Cube Kampüs, İstanbul Gedik Üniversitesi öğrencilerinin girişimci adayı destekleme programı Cubeforward kapsamında Cube Incubation'u yerleşke olarak kullanmalarına imkan sağlıyor.

Teknopark İstanbul bünyesinde yer alan Türkiye'nin en büyük kuluçka merkezi olan Cube Incubation, İstanbul Gedik Üniversitesi'nin girişimci öğrencilerine kapılarını açıyor.

Teknopark İstanbul ile İstanbul Gedik Üniversitesi arasında imzalanan iş birliği protokolüyle hayata geçirilen Cube Kampüs uygulaması, girişimci öğrencilerin Cube Incubation'u yerleşke olarak kullanmasına imkan tanıyor. Ayrıca öğrenciler, akademik derslerin yanında girişimcilik ekosistemine temas ederek Cube Incubation'da yer alan teknolojilerden de yararlanabilecek.

Girişimci adayı destekleme programı Cubeforward ile daha geniş kitlelere ilham olarak Teknopark İstanbul'un 10 odak alanı kapsamında derin teknoloji içeren ve ileride unicorn olma potansiyeline sahip nitelikli girişimcilere sürdürülebilir bir şekilde ulaşılması hedefleniyor. Cube Kampüs uygulaması, programın üniversite ayağını oluşturuyor.

MUHAMMET FATİH ÖZSOY: BU PROGRAM GİRİŞİMCİ GENÇLER İÇİN ÖNCÜ OLACAK

İstanbul Gedik Üniversitesi ile yapılan iş birliği hakkında açıklamalarda bulunan Teknopark İstanbul Genel Müdürü Muhammet Fatih Özsoy, "Girişimcilik kültürünün beslenmesine katkı sağlayacak adımlar atmayı heyecan ve kararlılıkla sürdüreceğiz. Bugün bu adımlardan birini İstanbul Gedik Üniversitesi ile atıyoruz. Teknopark İstanbul'un gururlarından biri olan Cube Incubation'da oluşturduğumuz girişimci adayı destekleme programı Cubeforward, öğrencilerin liseden üniversiteye kadar olan dönemlerinde girişimcileri geliştirmeyi, girişimlerinde başarılı olabilmeleri için gerekli teorik ve pratik bilgi ile kaynakları sunmayı amaçlıyor. Bu kapsamda fikri, projesi olan gençlerimizi girişimci ekosistemine kazandırma yolunda, İstanbul Gedik Üniversitesi ile öncü olacağına inandığımız Cube Kampüs programını başlattık. Teknopark İstanbul olarak, gençlerimizin teknolojiye olan ilgisini destekleyerek geleceğin Türkiye'si için güçlü adımlar atmaya devam edeceğiz" dedi.

Teknopark İstanbul bünyesinde yer alan ve Türkiye'nin en büyük kuluçka merkezi olan Cube Incubation, girişimcilerin projelerini hayata geçirmelerine destek veren bir merkez olmasının yanında dünya çapında start-up buluşlarına sahip olma özelliğini de taşıyor. Merkez, bünyesinde barındırdığı girişimcilere 7/24 açık modern çalışma alanları, eğitim ve etkinlikler, mentorluk, danışmanlık, girişim analizi ve teknik analizler ile yatırımcı-firma görüşmeleri gibi birçok imkan ve hizmet sağlıyor. Ayrıca Teknopark İstanbul bünyesinde yer alan Cube Incubation merkez yerleşkesinin yanında uydu kuluçka merkezlerinin açılışları da devam ediyor. Cube Beyoğlu'nun hizmete girmesinin ardından Cube Ümraniye Uydu Kuluçka Merkezi de ekim ayı itibariyle faaliyetlerine başlıyor. Özellikle bulunduğu konum itibariyle İstanbul Finans Merkezi'ne yakın olan Cube Ümraniye Uydu Kuluçka Merkezi'nin finans teknolojileri alanında girişim ve projelerin hayata geçmesinde önemli rol oynaması bekleniyor.

İstanbul Gedik Üniversitesi, 2011 yılında üniversite-sanayi iş birliğini güçlendirmek iş dünyasına nitelikli uzmanlar yetiştirmek amacı ile Türkiye'nin ilk kaynak mühendisi Halil Kaya Gedik tarafından kuruldu. Üniversitede 9 binin üzerinde öğrenci, 6 fakülte, 2 meslek yüksekokulu, 1 yabancı diller yüksekokulu, 22 lisans, 30 ön lisans, 51'i yüksek lisans ve 7'si doktora olmak üzere 58 lisansüstü program ve 450 akademik personel bulunuyor. Üniversite, vizyonunu modern kaliteli ve evrensel eğitim, eğitim ve öğretimde mükemmellik, bilim dünyasına katkı sunan araştırma geliştirme faaliyetlerinin artırılması, kültürel ve sportif etkinlikler ve sosyal sorumluluk faaliyetlerine duyarlı insan yetiştirme ve küresel bakış açısıyla toplumların yarınlarını inşa etmeye talip donanımlı mezunlar verme üzerine kurdu.

Kaynak: ANKA / Teknoloji

İstanbul Gedik Üniversitesi İstanbul Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title