Haberler

    Tarsus'ta Aylardır Kazılan Gizemli Kırmızı Evin Bulunduğu Mahalle Terk Ediliyor

    Özel Harekat Polisleri'nin gözetiminde bir yıl boyunca kazı çalışması gerçekleştirilen gizemli kırmızı evin terk edilmesinin üzerinden 9 ay geçti. Mahalleli, kazı çalışmalarının evlerine zarar verdiği gerekçesi ile yetkililerden yardım bekliyor.

    Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı 82 Evler Mahallesi'nde geçtiğimiz dönemde 'kırmızı ev' olarak anılan müstakil bir evde özel harekat polisleri gözetiminde 1 yıl boyunca gizemli bir kazı çalışması yürütülmüş, söz konusu çalışma meclis gündemine dahi getirilmişti.

    Yaklaşık bir yıl süren kazı çalışması, 9 ay önce sona erdi. Kazının neden yapıldığı ya da neden sona erdirildiği bilinmiyor. Kırmızı evin sahipleri hala ortaya çıkmamış durumdayken özel harekat polisleri, kazı alanının üstünü kapatarak kırmızı evi terk ettiler.

    Gizemli kazı hakkında kafalarda pek çok soru işareti cevapsız kalmış olsa da 82 Evler Mahallesi sakinlerinin daha büyük sorunları bulunuyor. Kazı esnasında çevrede bulunan yapıların büyük bir kısmı zarar görürken, evlerde irili ufaklı çatlaklar oluştu.

    Günümüzde 82 Evler Mahallesi'nde gerçek bir sessizlik hakim. Mağdur olduklarını belirten vatandaşlar, gizemli kazı nedeni ile evlerinin zarar gördüğünü, yetkililerin kendilerine yardım etmesi gerektiğini söylüyorlar. Pek çok mahalleli ise oradan çoktan ayrılmış durumda.

    Mahalle sakinlerinden Murat Gölge, "Buradaki evlerin büyük bir kısmı çatladı. Kazı bittikten sonra herhangi bir işlem yapılmadı. Mahalle halkı da burayı terk etmiş vaziyette. Evler ve sokaklar sessiz bir şekilde bomboş." diyerek durumu açıklıyor.

    Ufuk Aktan ise, "Burası bir süre önce yetkililer tarafından kazılmıştı. Mahalle halkı evleri boşaltmak zorunda kaldı. Gördüğünüz gibi mahallede yaşayan kimse yok. Ne olacak kimse bilmiyor." sözleriyle mahallelinin endişesini dile getiriyor.

    Kaynak: WebTekno / Teknoloji

    82 Evler Mahallesi Mersin Tarsus Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title