Haberler
BBC

Stephen Hawking'in Yayınlanmamış Makalesi Ortaya Çıktı! Çoklu Evren Gizemi Çözülebilir

Güncelleme:

76 yaşında hayatını kaybeden İngiliz fizik profesörü Stephen Hawking'in henüz yayınlanmamış bir araştırma makalesi olduğu ortaya çıktı.

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Stephen Hawking'in yeni bir makalesi olduğu ortay açıktı. Uzmanlara göre Hawking'in makalede bahsedilen yeni teorisi, başka evrenlerin varlığına dair gizemi aydınlatabilir.

HENÜZ DEĞERLENDİRME AŞAMASINDA

İngiliz Times gazetesinin haberine göre, Belçika'daki KU Leuven Üniversitesi'nden Teorik Fizikçi Profesör Thomas Hertog, Hawking'le beraber yazdıkları bu makalenin bir bilim dergisi tarafından değerlendirilmekte olduğunu söyledi.

BİG BANG'İ BİR ADIM İLERİ TAŞIYOR

Bu makale, Hawking'in 1983'te yayınladığı Big Bang (Büyük Patlama) teorisinde bahsettiği çoklu evren teorisini bir adım öteye götürüyor.

"Sonsuz Şişme'den Yumuşak Bir Çıkış" adı verilen makalede, çoklu Büyük Patlamaların izini sürmek için gereken uzay keşif araçlarının nelere sahip olması gerektiğiyle ilgili matematikçilere fikir veriyor.

Prof Thomas Hertog, bu yeni teoriyle ilgili Hawking'le ortak çalışma yürüttüklerini ve Hawking'le çalışmanın son onayını almak için ölümünden çok kısa bir süre önce buluştuklarını anlattı.

Ünlü İngiliz kuramcı, uzay bilimi, kara delikler ve kuantum fiziğiyle ilgili çalışmalarıyla biliniyordu.

22 YAŞINDA 2 YIL ÖMÜR BİÇMİŞLERDİ

Doktorlar, Hawking'in 22 yaşındayken yakalandığı hastalık nedeniyle yalnızca iki yıl ömrü kaldığını söylemişti, İngiliz bilim insanı ise 76 yaşına kadar çalışmalarına devam edip birçok teoriye, kitaba imza attı.

"GELECEK UZAYDA"

Hawking uzayla ilgili görüşlerini şöyle dile getirmişti:

"Yeryüzündeki yaşamın, aniden çıkabilecek bir nükleer savaş, genetiği değiştirilmiş bir virüs gibi felaketler ve giderek artan başka tehlikelerle yok olma tehdidiyle karşı karşıya olduğuna inanıyorum. İnsanoğlunun uzaya gitmediği sürece bir geleceği olduğunu sanmıyorum. Bu yüzden, insanların uzaya ilgi duymasını teşvik etmek istiyorum."

BBC

Stephen Hawking Belçika Times Komik - İlginç Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (22)

TUTORUTTO:

Düşün Toprak kaburgalarını kıracak, yılanlar çıyanlar o günahkar bedeninle doyacak. hesap melekleri teşir edici günahlarından dolayı sana acımayacaklar, İnsanlık bedeninin yaşamadığı acılarla kıvranan bedenin ruhunla herşeyi tadacak. Kabrin bir cehennem çukuruna dönüşen gözlerin dehşet le baktığı o pencere açıldığında acının, umutsuzluğun, pişmanlığın ve çaresizliğin verdiği tarifsiz elemlerin vaveylasında makyajın güzel olsa ne yazar olmasa ne yazar Sende zerre kadar akıl varsa Allaha ve İslama dön

7
13
yanıtYanıtla
He ya tabi:

Ya büyütmeyin şu ingilizi. Gizemi çözmüş çözülürmüş vs vs.

8
9
yanıtYanıtla
SEN YAZSANA:

BLACK CAHAL

yanıt1
yanıt2
Fatih TAYLAN:

Aklı başında her insan elini vicdanına koyup, ''neciyim-nereden geldim-nereye gidiyorum'' sorularına doğru kaynaktan samimiyetle cevap aramalı. Bütün keşfedilen fenler kainatta kusursuz bir düzenin olduğunu gösteriyor. Muntazam düzenli fiiller ise failsiz olmaz. Hem o failin bir olduğunu ispat eder. Çünki intizam vahdeti iktiza eder. Bir işe birden çok eller müdahele ederse o iş karışır. Bitkiler, hayvanlar, insanlar kusursuz bir yaratıcıyı gösterir. Yaratıcı elçilerle vahiylerle kendini bildiri

10
4
yanıtYanıtla
angaralı:

münker nekire de anlatmıştır kitaplarını böyük adamdım ben durun ben evreni tam çözdüydüm soluğum gidiverdi

3
11
yanıtYanıtla
asilkan:

Valla kimin cennetlik kimin cehennemlik olacağını bir tek yaratıcı bilir. Kendine çok güvenme. Bir bakmışsın cehennemde kızartma olmuşsun.

yanıt5
yanıt1
angaralı:

yrk bandı sazan burda cennet cehennem demişmiyim gtlalesi. gözünle oku sadece göz varsa

yanıt0
yanıt1
KAHTA2LI:

Cennet, cehennem yazmamışsın da , münker , nekir nerede olur TERBİYESİZ '' ANGARA''LI

yanıt2
yanıt0
cosmos:

anlamıyor kendine çare olamamış insanlığı kurtuluş arıyor kurtuluş Allah ta

3
10
yanıtYanıtla
KONYALI:

HAWKING DIYIRKI EVRENI COZERIZ AMA KADINLARI ASLA

10
3
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title