Haberler

Steam'de Yayınlanan Oyun Sayısı 2023'te Rekor Kırdı

Güncelleme:

Oyun dünyasının büyümesiyle birlikte Steam'de yayınlanan oyun sayısı 2023'te tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Geçtiğimiz yıl 14 binin üzerinde yeni oyun Steam'de yer aldı.

Oyun dünyası her yıl büyürken, dijital pazarlara olan rağbet de günden güne artıyor. Bu konuda en çok ön plana çıkan platform ise Steam oluyor. Son verilere göre Steam'de yayınlanan oyun sayısı 2023'te tüm zamanların zirvesine ulaştı.

Steam'de yayınlanan yeni oyun sayısı 14 bini geçti

Steam, 2023 yılında eşi benzeri görülmemiş sayıda yeni oyunlara ev sahipliği yaptı. Dijital mağaza, bilgisayarlarda bağımsızlardan ve büyük bütçeli yapımlara kadar yüzlerce oyuna yer veriyor. 2023'te yayınlanan yapımlar ise 14 bini geçerek rekor kırdı.

SteamDB'den alınan verilere göre, geçtiğimiz 12 ay içinde Steam'de tahmini 14 bin 531 oyun piyasaya sürüldü. Bu sayı, 2022 yılında kırılan 12 bin 562 sürümlük bir önceki rekorun da geride kaldığı anlamına eliyor. Ekim ayı ise 1324 yeni oyunla en yoğun ay olarak öne çıktı.

12312312

Steam'in her yıl daha da büyümesi, dijital mağazanın üçüncü taraf geliştiricilere açıldığı 2005 yılına kadar uzanıyor. Bu süreçte yaşanan tek düşüş, bir önceki yıl 8900 oyuna kıyasla 8134 yapımın yayınlandığı 2019'da yaşandı.

Steam'de en çok satan oyunlar ise şu şekildeydi (Sıralamasız):

Cyberpunk 2077

Apex Legends

Starfield

Lost Ark

Hogwarts Legacy

Baldur's Gate 3

Sons of the Forest

Call of Duty: Modern Warfare II, III and Warzone

DOTA 2

PUBG Battlegrounds

Counter-Strike 2

Destiny 2

Steam, özellikle bağımsız yapımların tanınmasından büyük rol oynuyor. Dave the Diver ve Slay the Princess gibi bazı oyunların bu kapsamda öne çıktığını biliyoruz. Ayrıca Baldur's Gate 3 ve Hogwarts Legacy gibi büyük bütçeli oyunlar da oldukça popülerdi.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Steam Oyun Teknoloji Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title