Haberler

    Röportaj: Far Cry ve Crysis'in Yapımcılarından Gface Geliyor!

    Crytek'ten daha iyi oyun deneyimleri için yeni nesil çözümler

    Mahmut Saral - - Far Cry ve Crysis gibi önemli markaları oyun dünyasına armağan eden Crytek firması, yakın zamanda Crysis 3 ile bir kez daha gönülleri feth etmeye geliyor. Hepsi bu da değil. Free to Play (F2P) oyun pazarıyla da ilgilenen şirket, ayrıca oyuncularını ortak bir noktada buluşturma isteğiyle GFACE isimli platformu geliştiriyor. Cevat Yerli ve ekibi, daha önce olduğu gibi şimdi de en iyi hizmet için çalışıyor. GFACE de bunlardan bir tanesi.

    GFACE nedir? Crytek, bu servisle neler hedefliyor?

    GFACE, bedelsiz (F2P) yüksek kaliteli oyunlar için yeni bir servistir. Bildiğiniz gibi Crytek, uzun bir zamandır bedelsiz olan tarayıcı oyunu Warface´i geliştiriyor. Warface´i biz "AAA (Yüksek kalitede) sosyal oyunu" olarak nitelendiriyoruz. Herkesin AAA sosyal oyununun ne demek olduğunu çok merak ettiğini biliyoruz. Bu soruyu ilerleyen zamanlarda GFACE´de cevaplayacağız. Warface´i Avrupa ve Amerika´da yayınlayabilmek için bir servis aradık. Ama arayışımız boşa çıktı. Crytek şirketi olarak gördüğümüz ve anladığımız şudur ki, günümüzün popüler sosyal servislerinin AAA sosyal browser oyunlarını yayınlayabilecek kapasiteleri yok. Bu nedenle de alternatif bir çözümü GFACE ile sağladığımıza eminiz. Başta da belirttiğimiz gibi GFACE, "ücretsiz" yüksek kaliteli oyunlar için yeni bir servistir. Servisimizdeki oyunların hepsi bedelsiz olacaktır.

    Bünyesinde barındıracağı F2P özelliğe sahip 2D ve 3D oyunlar, sadece Crytek'in geliştireceği oyunlar mı olacak? Yoksa diğer firmalar tarafından üretilen Angry Birds, CityVille gibi diğer oyunlar da yer alacak mı?

    Warface, GFACE üzerinde yayınlayacağımız ilk oyun olacak. Ayrıca şu anda çok yetenekli ve tanınmış şirketler ile görüşüyoruz. Onları GFACE´e kazandırmaya çalışıyoruz. Bir önceki sorunun yanıtında belirttiğimiz gibi, GFACE´i bedelsiz olan yüksek kaliteli oyun servisi olarak sunmak istiyoruz. Bu oyunlar 2 boyutlu, 3 boyutlu, casual veya core olabilir. Yani oyunlarımızın çeşitli olmasına özen gösteriyoruz.

    Türkçe dil desteği olacak mı?

    GFACE, çesitli dil desteklerini sağlayacaktır. Şunu söyleyebiliriz ki, Warface´in desteklediği tüm dilleri, GFACE olarak da destekleyeceğiz. Bunların hangi dillerin olacağını zaman gösterecektir.

    Ve şu an kapalı betası devam ediyor sanırım. Tam sürüm olarak yayın hayatına başlayacağı tahmini bir tarih var mı şu an?

    Evet, şu anda GFACE´in kapalı beta'sı devam ediyor. Davetiye icin www.gface.com´da başvuruda bulunabilirsiniz. GFACE´in full-commercial (Ticari olarak tam anlamda) yayını Warface´e bağlı. Zamanlama konusunda şu anda bilgi veremiyoruz. Full-commercial aşamasına geçtiğimiz taktirde GFACE´e herkes davetiyesiz üye olabilecektir.

    Play. Together. Live.

    www.gface.com

    Yardımlarından ötürü Crytek'ten sevgili Fatih Özbayram'a teşekkür ederiz!

    -

    Bu arada Warface, Crytek'in hazırlamakta olduğu ücretsiz bir online FPS oyunu. Crytek Kiev stüdyosu tarafından Cry Engine 3 ile geliştirilen yapım, günümüze yakın bir gelecekte vuku bulan kurgusal savaşları ekranlarımıza taşıyacak. PC için planlanan oyunun net çıkış tarihi henüz belli değil. PC'nin dışında, Warface'in X360 ve PS3 konsollarına gelme ihtimali de var.

    Mahmut Saral - Teknokulis : http: //www.teknokulis.com

    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Mahmut Saral Cevat Yerli Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title