Haberler
BBC

Robot köpekler ABD ordusunun tatbikatına katıldı

Güncelleme:

ABD ordusu Gelişmiş Muharebe Yönetim Sistemi projesi kapsamında karada üslerin güvenliği için geliştirilen robot köpekler test edildi. Vision 60 tipi robotlar askeri üslerin çevresinde keşif, tespit ve haritalama gibi görevler yapacaklar.

ABD Hava Kuvvetleri, birçok dijital teknolojiyi kapsayan Gelişmiş Muharebe Yönetim Sistemi'ni denerken karada üslerin güvenliğinde görev alması planlanan "robot köpekleri" de test etti. "Vision 60" tipi robotlar, askeri üslerin çevrelerinde keşif, tespit ve haritalama gibi birçok görev icra etmek üzere Gelişmiş Muharebe Yönetim Sistemi'nin parçası olarak geliştiriliyor.

Hava Kuvvetleri, farklı bölgelerde bulunan Amerikan kuvvetleri arasında gerçek zamanlı veri toplama ve paylaşma ağı sağlayacak Gelişmiş Muharebe Yönetim Sistemi'ne yönelik test yaptı.

Robot köpekler ABD ordusunun tatbikatına katıldı

Rus seyir füzelerinin taklitlerini tespit etme ve havada vurma denemelerinin yapıldığı testte 5G, 4G, bulut bilgi işlem sistemleri, yapay zeka gibi birçok yeni teknoloji kullanılarak gerçek zamanlı veri dolaşımı denendi.

Robot köpekler ABD ordusunun tatbikatına katıldı

60 TAKIMIN KATILDIĞI TEST, 70 FARKLI BÖLGEDE İCRA EDİLDİ

Testin Nevada'nın Nellis Hava Üssü'ndeki ayağında ise "robot köpekler" olarak bilinen ve Ghost Robotics tarafından geliştirilen dört ayaklı robotlar da test edildi.

Şirketin "Vision 60" tipi robotlar, askeri üslerin çevrelerinde keşif, tespit ve haritalama gibi birçok görev icra etmek üzere Gelişmiş Muharebe Yönetim Sistemi'nin parçası olarak geliştiriliyor.

Köpeğin ergonomik yapısına yakın bir tasarıma sahip robotun, dijital veri aktarım kabiliyetinin yanı sıra esnekliği ve hızı bakımından da daha önce kullanılan insansız kara araçlarına göre daha gelişmiş olduğu belirtiliyor.

Robot köpekler ABD ordusunun tatbikatına katıldı

BBC

Amerika Birleşik Devletleri Mojave Çölü Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (9)

Türkümben:

Kendileri yetmiyomu ayriyeten robot köpek yaptilar

1
8
yanıtYanıtla
CORÇ:

bi tekmeyle etkisiz hale getiririm bu ucube şeyi.

2
0
yanıtYanıtla
Ads:

asgahaj komiksin ;)

yanıt0
yanıt0
vezır:

bayada hızlıymıs . . ne ekersen onu bıcersın. . . tebrıkler

2
0
yanıtYanıtla
BÜYÜK RESİM:

LA BİZİM BURDA BU KÖPEĞİ SIRTLANAN KARABORSADA SATAR :D

1
0
yanıtYanıtla
Deniz:

İnsanlar yada hayvanlar yerine robotların geçmesi düşünülemez. İnsanın yada hayvanın ahlakı, vicdanı, merhameti vardır sana haksız yere zarar vermez ama robot. . . Robotlar aktif kullanılırsa vay halimize

0
0
yanıtYanıtla
nuri:

bu tabi bize gösterilendir sanırım, bunun üstüne koy makineli tüfeği, dost düşman yazılımını yükle, sal araziye sıkıntı çıkarır düşmana, mermiyle durmaz bu

0
0
yanıtYanıtla
bizde gerekmez:

askerden pahalıya mal olur

0
0
yanıtYanıtla
Doğrucu vatandaş:

Vıyy. . . ''Skynet'' geliyor. . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title