Haberler

    "Laz Rover" ile Tanışın!

    Trabzon'da iki mobilya ustasının kaportası ve içinin bazı bölümlerini ahşaptan yaptığı otomobil görücüye çıktı. Trabzon Valisi Kızılcık, ''Laz Rover''...

    - Köprübaşı ilçesine bağlı Beşköy beldesinde mobilya ustaları Mustafa Kaya ve Hasan Yazıcı, eski bir otomobilin yürüyen aksamını kullanıp, kaporta, konsol ve iç döşemesini ahşaptan yaptı. Benzinli motora sahip ve saatte 120 kilometre hıza ulaşabilen otomobil, ahşap kaporta ve döşeme dolayısıyla 1.5 ton ağırlığında.

    Mobilya ustaları, Laz Rover"i Beşköy Belediye Başkanı Yahya Narmanlı'yı da yanlarına alarak Trabzon Valiliği önüne getirdiler.

    Burada otomobili inceleyen Vali Kızılcık, Narmanlı ve Kaya'dan otomobil hakkında bilgi aldı. Otomobili yapan ustalara ve belediye başkanına teşekkür eden Kızılcık, Karadeniz insanının becerikliliğini, üretkenliğini bir kere daha ortaya koyduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

    "Son yıllarda Başbakanımızın yerli otomobil yapma hususunda bir arzusu vardı. Dünyada fark edilen istikrarlı bir ülke konumundayız. Yeni markalar yaratma peşindeyiz. Bu anlamda bu kardeşlerimizin yaptığı bu güzel inevasyonun bu alanda daha büyük şirketlerimize esin kaynağı ve örnek olması gerektiğini düşünüyorum. Beşköy'de ağaç işçiliği iyi bir noktada. Arkadaşlarımız genç yaşta bu eseri ortaya koymuşlar ise bize düşen onların önünü açmak ve katma değeri yüksek ürünleri üretmelerini sağlamaktır. İnşallah bu eser İstanbul ve Ankara günlerinde de görücüye çıkar."

    Beşköy Belediye Başkanı Narmanlı ise amaçlarının yörede neler yapılabildiğini gösterip, beldelerini ve yöreyi tanıtmak olduğunu vurgulayarak, "İki marangoz ustamız ile böyle bir proje ortaya çıkardık. Yaklaşık 30 bin liraya mal olmuş bu aracımızın maddi yönünden çok fikriyatı önemliydi. Üç aydan beri bu projeyi yürütüyorduk. Çok güzel bir sonuç aldık" dedi.

    Vali Kızılcık daha sonra Narmanlı'nın kullandığı araçla valilik önünde tur attı.

    Kaynak: Sabah

    Teknokulis : http: //www.teknokulis.com

    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Recep Kızılcık Köprübaşı Beşköy Rover Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title