Haberler

Kaçak sera etkisi Dünya'yı kaynatabilir

Güncelleme:

Atmosfere daha fazla sera gazı salındıkça, ısının uzaya sızması giderek zorlaşıyor. Bu, küresel sıcaklığın artmasına ve hatta daha fazla sera gazının salınmasına neden oluyor. Bu kontrolden çıkan kaçak sera gazı etkisi Dünya gibi gezegenler için büyük bir tehlike oluşturuyor ve araştırmacılar sonunda bunun nasıl meydana gelebileceğini çözdüler.

Atmosfere daha fazla sera gazı salındıkça, ısının uzaya sızması giderek zorlaşıyor. Bu, küresel sıcaklığın artmasına ve hatta daha fazla sera gazının salınmasına neden oluyor. Bu kontrolden çıkan kaçak sera gazı etkisi Dünya gibi gezegenler için büyük bir tehlike oluşturuyor ve araştırmacılar sonunda bunun nasıl meydana gelebileceğini çözdüler.

Kaçak sera etkisi CNRS laboratuvarlarında araştırıldı

Cenevre Üniversitesi'ndeki (UNIGE) gökbilimciler ile Paris ve Bordeaux'daki CNRS laboratuvarlarında yapılan yeni araştırmalara göre kaçak sera etkisi, Dünya gibi gezegenlerin çok ısınmasına neden olabilecek su buharı tarafından kolayca tetiklenebilir. Bunun sonucunda Dünya'mız canlı canlı kaynayabilir.

Bu, insan kaynaklı iklim değişikliğinin geleceğinin ne kadar sert görünebileceğine dair acımasız bir uyarı. Ancak bu olasılığın üstesinden geleceksek bu gerekli bir uyarı denilebilir. Araştırma ekibi, bir gezegenin iklim dönüşümünün başlangıç aşamalarını tamamladığında gezegenin bulut örtüsünü, atmosferini ve yapısını tamamen değiştirdiğini söylüyor. Bunun, eğer başlayacaksa kontrolden çıkma etkisinin durdurulmasını zorlaştırabileceğini söylüyorlar.

Tabii ki endişe, böylesine kontrolden çıkmış bir kaçak sera etkisinin, Dünya gibi gezegenlerin Venüs'e benzemesine ve genellikle atmosferden sızan ısıyı gezegenin üzerinde hapsetmesine neden olabilmesidir. Bu elbette daha fazla sera gazının salınmasına neden olacaktır. Bu yeni simülasyonlar durumunda araştırmacılar, su buharının herhangi bir gezegen için en tehlikeli gazlardan biri olabileceğine inanıyor.

Tam 7 milyon ışıkyılı uzakta! Hubble, tüm ihtişamıyla cüce galaksiyi görüntüledi!

Sera gazlarının çeşitli türleri olmasına rağmen su buharını kontrol etmek çok zordur ve küresel sıcaklıklar arttıkça atmosfere daha fazla su buharı salınabilir. Bu da aslında ısıyı içeride hapseden bir battaniye etkisi oluşturur. Eğer Dünya'da bu gerçekleşirse yüzey sıcaklıkları 982 derecenin üzerine çıkacak. Bu, kurşunu eritmeye yetecek kadar sıcak ve Dünya'nın kötü ikizi Venüs'te bulunan sıcaklıklardan daha yüksek.

Bu korkutucu bir düşünce ama bunun gibi araştırmalar, iklim değişikliğinin kontrolden çıkmaya devam etmesine izin vermenin getirdiği riskleri anlamamıza yardımcı olabilir. Bazıları, uzay baloncukları da dahil olmak üzere iklim değişikliğini azaltmaya yardımcı olacak fikirler önerse de henüz ciddi bir önlem alınmış değil.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Dünya Çevre Teknoloji Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title