Haberler

    Jennifer Lawrence ve Kate Upton'ın Çıplak Fotoğrafları Ele Geçirildi

    Ünlülerin çıplak fotoğrafları internete düştü.

    Mahmut Saral - -

    İnternet dünyasında son günlerde "çıplaklık" konusu fazlasıyla gündemde. Birçok ünlü ismin çıplak fotoğrafları, sansürsüz olarak forumlarda paylaşılmaya başlandı.Peki bu fotoğraflar nasıl ele geçirildidiyecek olursanız, hack yoluyla ele geçirildiğini söyleyebiliriz. Önce 4Chan, ardından da Reddit gibi platformlarda, +18 ibaresiyle paylaşılan onlarca fotoğrafta, Jennifer Lawrence, Kaley Cuoco, Kate Upton, Victoria Justice, Lea Michele, Becca Tobin, Kristen Dunst, Ali Michael, Mary Elizabeth Winstead gibi isimler çıplak olarak yer alıyor. Bu fotoğrafların, Apple'a ait bazı iCloud bulut depolama hesaplarının ve telefonların hack'lenmesiyle elde edildiği konuşuluyor.


    Fotoğrafların internette yayınlanması kısa sürede büyük yankı uyandırırken, forum sayfalarının birkaç saat içinde yüz binlerce kez tıklandığı ortaya çıktı. Ayrıca fotoğraflarda yer alan birçok ünlü isim de gerek kendi Twitter hesapları, gerek mail, gerekse de basın danışmanları aracılığıyla birçok açıklama yaptı. Yapılan açıklamalarda fotoğrafları "doğrulayanlar" da var, bunların "sahte" olduğunu iddia edenler de.


    Bu arada, hepsi bu da değil.


    Aşağıda yayınlanan isimlerin çıplak fotoğrafları kötü niyetli kişilerin ellerinde:


    Aly ve AJ Michalka, Aubrey Plaza, Abby Elliott, Avril Lavigne, Amber Heard, Brie Larson, Candice Swanepoel, Cara Delevigne, Emily Ratjakowski, Farrah Abraham, Gabrielle Union, Hayden Pannettiere, Hope Solo, Hillary Duff, Jenny McCarthy, Kayley Cuoco, Kate Upton, Kate Bosworth, Keke Palmer, Kim Kardashian, Kirsten Dunst, Krysten Ritter, Lea Michele, Lizzy Caplan, Mary Kate Olsen, Mary Elizabeth Winstead, Rihanna, Scarlet Johansson, Selena Gomez, Vanessa Hudgens, Wynona Ryder, Alison Brie ve Dave Franco.


    Tabii burada şunu da düşünmek gerekiyor. Çok tercih edilen bulut sistemlerinde güvenlik açıkları olabilir mi, yoksa kullanıcılar güvenlik önlemleri konusunda (basit şifre, güvensiz PC kullanımı gibi) pek detaycı davranmıyor mu?



    Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Jennifer Lawrence Mahmut Saral Lea Michele Kate Upton Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title