Haberler

Intel, 2024'te 40 Milyon Yapay Zekalı İşlemci Üretecek

Güncelleme:

Intel, 2024 yılında yapay zekalı bilgisayar işlemcileri üretmeye odaklanacağını açıkladı. Şirket, 2025'e kadar toplamda 100 milyon adet üst düzey işlemciyi kullanıcılara sunmayı hedefliyor.

Geçtiğimiz günlerde 2024 yılının yol haritasını çizen Intel, bu yıl yapay zeka bazlı bilgisayarlar için üretecekleri özel işlemcilere ağırlık vereceklerini açıkladı. Son dönemde yenilikçi projeleriyle dikkat çeken şirketin, 2024'te tam 40 milyon adet yapay zekalı bilgisayar işlemcisi üretmeyi planladığı belirtiliyor. 2025 için ise bu sayıyı 60 milyon olarak belirleyen Intel, işler istenildiği gibi giderse gelecek 2 yıl içinde toplam 100 milyon adet üst düzey işlemciyi kullanıcılara sunacak. İşte konu hakkındaki en önemli detaylar…

Intel, yapay zeka alanında iddialı

Ürünlerinde yeni nesil olanakları sonuna kadar kullanacağını söyleyen firma, vPro adını verdiği yeni serisiyle özellikle kurumsal müşterilerin performansını artırmayı hedefliyor. Günümüzün doğayı koruma ve sürdürülebilirlik vizyonuna göre tasarlandığı açıklanan ürünler, karbon emisyonunu azaltmak için uzaktan tamir olma fonksiyonuna da sahip olacak.

Sıradaki hamle ne olacak?

Çok daha iyi bir performans ve yüksek veri güvenliği sağlayacağı belirtilen yeni nesil işlemcilerin, yapay zeka özellikleri sayesinde kullanıcı deneyimini oldukça iyileştirmesi bekleniyor. Ayrıca ayarlamalarının eskisinden çok daha kolay olacağı söylenen ürünlerin, bilişim sektöründe taşları yerinden oynatabileceğini öne sürenler var.

Geçtiğimiz günlerde çip üretimi alanında Microsoft ile geniş kapsamlı bir iş birliğine de giden Intel'in, eski günlerine dönüp dönemeyeceğini hep birlikte göreceğiz. Ancak günün sonunda, tüm bu gelişmelerin kullanıcıların yararına olmasını umuyoruz.

Apple, Microsoft Bing'i mi satın alıyor?

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Intel'in uygulamaya koyduğu yeni strateji doğru mu? Siz bilgisayarınızda hangi işlemciyi kullanıyorsunuz? Yanıtlarınızı aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle kolayca paylaşabilirsiniz. Görüşleriniz bizim için çok değerli.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Bilgisayar Intel Teknoloji Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title