Haberler

    Ibm, Sierra Leone'ye Ebola Takip Sistemi Kurdu

    Sierra Leone'deki Ebola virüsünün yayılmasını takip edebilmek için, IBM bir uyarı ve lokasyon bazlı takip sistemi kurdu.

    Sierra Leone'deki Ebola virüsünün yayılmasını takip edebilmek için, IBM bir uyarı ve lokasyon bazlı takip sistemi kurdu.

    IBM'in sistemi sayesinde Sierra Leone vatandaşları karşılaştıkları vakaları ve problemleri anında SMS mesaj veya telefon araması ile bildirebilecekler. Böylece hükümet ve sağlık kurumlarının görevlileri Ebola virüsünün yayılması ile ilgili bilgiye hızlıca erişip, gerekli müdahaleleri yapabilecekler.

    Vatandaşların gönderdiği lokasyon bazlı bilgiler, IBM'in süper bilgisayarlarda kullandığı veri işleme sisteminden geçecek. Bildirilen problemlerin ciddiyeti ve birbirileri ile ilişkileri otomatik şekilde saptanıp, ülkenin hangi bölgelerinde daha fazla risk olduğu hesaplanabilecek. Sistem ilk devreye alındığı anda, hükümet yetkililerine durumun ciddiyeti ile ilgili bilgi verilmeye koyulmuş. Sorun tespit edilen bölgelere acilen gerekli yardım malzemeleri ulaştırılmaya başlamış.

    IBM Research bölümünün şef mühendisi Dr.Uyi Stewart, mobil teknoloji sayesinde insanların yaşadıkları sıkıntıları mümkün olan en basit ve hızlı şekilde aktarmalarına yardımcı olmaya çalıştıklarını anlatmış. İnsanların uyarı sistemini daha etkin kullanmaları için, ülkede devamlı olarak radyodan ve televizyondan bilgilendirici yayınlar yapılmaya devam ediliyor. Ayrıca ülkenin telekom operatörlerinden Airtel, halkın ücretsiz kullanabilmesi için belli hatları ve numaraları sisteme tahsis etmiş durumda.

    The post IBM, Sierra Leone'ye Ebola Takip Sistemi Kurdu appeared first on Silikon Vadisi TV.

    Kaynak: SilikonVadisi.tv / Teknoloji

    Sierra Leone Ibm Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title