Haberler

    Hyundai'nin Araçları Artık Parmak İziyle Çalışacak

    Güney Kore merkezli üretici Hyundai, akıllı telefonlarda sıkça kullandığımız parmak izi teknolojisini ürettiği araçlara getirmeye hazırlanıyor.

    Güney Kore merkezli üretici Hyundai, akıllı telefonlarda sıkça kullandığımız parmak izi teknolojisini ürettiği araçlara getirmeye hazırlanıyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre araç sahipleri aracının kilidini açmak ve çalıştırmak için parmak izini kullanabilecek.
    İlk olarak 2019 Santa Fe modelinde kullanılacak  Önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde Çin'de satışa sunulması beklenen 2019 Santa Fe modelinin donanım listesinde bu özellik de bulunacak. Aracın kapı koluna yerleştirilen parmak izi okuyucu, sisteme şifrelenmiş veri yollayarak kilidin açılmasını sağlayacak. Ayrıca aracın içindeki motor çalıştırma düğmesinde de parmak izi okuyucu bulunacak.

    Sürücülerin bu sistemi kullanmadan önce parmak izini aracına tanıtması gerekiyor. Hyundai, sisteme birden fazla sürücünün parmak izinin tanıtılabileceğini söylüyor. Sürücü koltuğunun pozisyonu ve yan aynaların açısı, hangi sürücünün parmak izini okuttuğuna bağlı olarak otomatik ayarlanıyor. Yani aynı ayarları her seferinde yapmanıza gerek kalmıyor. Hyundai, otomatik ayarlanan özellikler arasına sıcaklık, nem ve direksiyon ayarlarının da ekleneceğini belirtti.

    Hata payı 50 binde 1  Araç kilidinin parmak iziyle açılması daha önce de pek çok kez gündeme gelmişti. Fakat sistemin güvenliğiyle ilgili soru işaretleri tam giderilemediği için herkesin kuşkuyla yaklaştığı bir özellik olarak kaldı. Güvenlik konusuyla ilgili de açıklama yapan Hyundai, parmak izi okuyucusunun parmağın farklı bölgelerindeki elektrik seviyelerini ayırt edebildiğini, bu sayede hack ve sahte parmak izi gibi tehlikelerden korunduğunu dile getirdi. Okuyucunun 50 binde 1 hata oranına sahip olduğunu da sözlerine ekledi.

    Güvenliğin yanı sıra, kapı koluna entegre edilecek okuyucunun güneş ışınlarına, soğuğa ve yağışlı havalara karşı da dirençli olması gerekiyor. Ancak Hyundai'nin böyle durumlar için ne gibi önlemler aldığını henüz bilmiyoruz.

    Kaynak: DonanimHaber.com / Teknoloji

    Teknoloji Haberler

    Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

    Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

    2028'de Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayan Sinan Oğan'ı sadece 48 kişi dinledi

    2028'de Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayan Sinan Oğan'ı sadece 48 kişi dinledi

    Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

    Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

    Bakmadan Geçme

    Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacak mı? #9917 Okan Buruk boşandı mı, ayrıldı mı? 28 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 28 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 28 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 28 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 28 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? #128680 28 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ferdi gidiyor mu? Ferdi Kadıoğlu hangi takıma gidiyor? Ankara'da yağmur saat kaça kadar sürecek? Meteoroloji'den sarı kodlu uyarı!
    Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde İstiklal Marşı'na saygısızlık yapan araştırma görevlisi açığa alındı

    Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde İstiklal Marşı'na saygısızlık yapan araştırma görevlisi açığa alındı

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title