Haberler

Google Pixel Cihazlara Samsung Exynos Modemli Tensor İşlemci Geliyor

Güncelleme:

Samsung'un geçtiğimiz seneden beri üzerinde çalıştığı uydu bağlantısı sonunda Google Pixel cihazlara gelecek gibi duruyor. Pixel 9, Pixel Fold 2, Pixel Tablet 2 modellerinde Exynos modemli Tensor işlemci kullanılacak.

Samsung'un geçtiğimiz seneden beri üzerinde çalıştığı uydu bağlantısı sonunda Google Pixel cihazlara gelecek gibi duruyor. Ortaya çıkan iddialara göre şimdiye kadar telefonlarında ve Pixel Tablet'te Tensor işlemcileri tercih eden firma, bu seneden itibaren duyuracağı yeni serilerde Exynos modeme uydu bağlantısı için geçiş yapabilir. İşte Google Pixel ve Samsung Exynos modemli Tensor işlemci detayları…

Pixel 9, Pixel Fold 2, Pixel Tablet 2, Exynos modemli Tensor işlemci ile gelecek

Pixel 6 serisinden itibaren Google, Samsung tarafından üretilen Exynos modemli Tensor işlemcileri kullanıyor. Bu yıl yeni Exynos işlemci ile duyurulan uydu bağlantısını yeni cihazlarına entegre etmeyi planlayan teknoloji devinin Exynos 5400 5G modemi bu yıl içerisinde tanıtacağı Pixel 9, Pixel Fold 2, ve Pixel Tablet 2 modellerinde kullanacağı iddia ediliyor.

Özellikle mesajlaşma açısından uydu bağlantısı acil durumlar için birebir çözüm olabiliyor. Ortaya çıkan son raporlara göre Pixel 8 ve Pixel Fold serisinde kullanılan Exynos 5300'e göre daha verimli ve hızlı Exynos 5400 5G modem, gelecek modellerde kullanılacak. Acil durumlarda uydu bağlantılı iletişim için 5G desteği olan 3GPP Rel. 17 desteğine sahip olan modem, yeni Pixel serilerinde güvenliği geliştirecek gibi duruyor.

Google Pixel 8a lansman öncesi 'yanlışlıkla' listelendi!

Google'ın ilk tableti Pixel Tablet yalnızca Wi-Fi seçeneği ile satışa sunulmuştu. Tanıtılması beklenen Clementine kod adına sahip Pixel Tablet 2'nin ise hem Wi-Fi hem de Wi-Fi + 5G seçeneğine sahip olması bekleniyor.

"Satellite Gateway" adlı özel bir uygulama sayesinde acil durum servislerine ulaşmayı kolaylaştırmayı hedefleyen Google, yeni özellikleri ve Exynos modemli Tensor işlemcisi ile Pixel cihazları daha da gelişmiş hale getirmeyi planlıyor.

Peki ya siz Google Pixel uydu bağlantısı hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Samsung Google Mobil Teknoloji Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs MARMARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs MARMARAY bedava mı? 1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title