Haberler

Discord kullanıcıları tedirgin: Konuşmalar dinleniyor mu?

Güncelleme:

Discord uygulamasının 27 Mart'ta yürürlüğe girmesi planlanan yeni gizlilik sözleşmesinde yer alan bir madde akıllarda soru işareti bıraktı.

Geçtiğimiz ay Discord güncellenen yeni gizlilik sözleşmesini paylaştı. Yeni gizlilik politikasında yer alan 'Discord görüntülü aramaların, sesli aramaların veya kanalların içeriğini depoladığı takdirde kullanıcıları "önceden" uyaracak' ifadesi ise kullanıcıları oldukça rahatsız etmiş durumda.

DISCORD KONUŞMALARI DİNLİYOR MU?

27 Mart'ta yürürlüğe girmesi planlanan yeni gizlilik sözleşmesinde yer alan bu madde akıllarda soru işareti bıraktı. Birçok kullanıcı çeşitli platformlar üzerinden "Discord arama kayıtlarını tutmayı mı planlıyor?" sorusunu sormaya başladı. Kısa sürede birçok kullanıcı tarafından dile getirilen bu soru ise bir Discord yetkilisi tarafından cevaplandı.

Discord sunucumuza katılmak için buraya tıklayınız

Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği'nde, görüşmeye katılmayan kişiler tarafından yapılan görüşme kayıtları yasa dışı olarak kabul ediliyor. Discord'un yeni gizlilik politikası ise gerekli izinleri alarak bu yasadan sıyrılıyor gibi görünüyor. Bu durum yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi.


Bir Discord sözcüsü ise bu konuya yönelik bir açıklama yaptı. Video ve ses içeriklerinin saklanması veya kaydedilmesi politikalarında bir değişiklik olmadığını ifade eden sözcü, yalnızca gizlilik politikasının dilinde bir düzeltme yaptıklarını ifade etti.
Sözcü aynı zamanda yeni gizlilik politikasının geniş kapsamlı olduğunu ve yanlış anlaşılabileceğinin farkına vardıklarını ifade ett. Kullanıcıların endişelerini anlayabildiklerini aktaran Discord yetkilisi, daha açıklayıcı bir metin sözünü verdi.

Yapılan açıklamaya rağmen Discord kullanıcıları pek rahatlamış görünmüyor. Reddit başta olmak üzere kullanıcıları bu sıkıntılarını sık sık dile getiriyor. Diğer yandan Discord'un gizlilik konusunda temiz bir sicili bulunmuyor. Şirket daha önce AB'de gizlilik ihlalleri nedeniyle 800.000 euro para cezasına çarptırılmıştı.

Discord'un yenilenen gizlilik sözleşmesi ilerleyen dönemde de tartışılacak gibi görünüyor. Peki siz bu konuda hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşleriniz yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

27 Mart Gamegar Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title