Haberler

Chrome'un iOS sürümüne Safari'de bulunan özellik geldi

Güncelleme:

iOS işletim sistemini çalıştıran telefonlarda genelde Apple'ın kendi tarayıcısı olan Safari kullanılsa da Chrome kullananlar da azımsanmayacak kadar fazla. Bu nedenle Chrome bu alandaki kullanıcılara da fazlasıyla önem veriyor. Öyle ki şimdi Safari'de uzun zamandır bulunan bir özellik sonunda Chrome uygulamasının iOS sürümüne de geldi.

iOS işletim sistemini çalıştıran telefonlarda genelde Apple'ın kendi tarayıcısı olan Safari kullanılsa da Chrome kullananlar da azımsanmayacak kadar fazla. Bu nedenle Chrome bu alandaki kullanıcılara da fazlasıyla önem veriyor. Öyle ki şimdi Safari'de uzun zamandır bulunan bir özellik sonunda Chrome uygulamasının iOS sürümüne de geldi.

Arama çubuğunu aşağı alma özelliği nihayet Chrome'da

Görsel olarak iOS'taki Chrome, Android sürümünden oldukça farklıdır. Bu eşitsizlik, iPhone'daki Chrome adres çubuğunu ekranınızın altına taşımaya yönelik yeni özellik sayesinde bugün de büyümeye devam ediyor.

Chrome'un iPhone'da zaten bölünmüş çubuk tasarımı var. URL üstte görünürken, alttaki araç çubuğu ileri/geri, Yeni Sekme (çeşitli arama seçenekleri (Lens, Gizli ve ses) için uzun basabilirsiniz), Sekme Değiştirici ve üç nokta menüsü (Bu menü tam bir alt sayfa olarak açılır, Sekme Izgarası da Android ile karşılaştırıldığında oldukça farklıdır.)

Değiştirmek için Chrome uygulamasında URL'ye uzun basarak "Adres Çubuğunu Alta/Üste Taşı" seçeneklerini kullanmanız yeterlidir. Ayrıca ayarlar kısmından adres çubuğu kısmına gelerek de bunu ayarlayabilirsiniz. iOS tarayıcısı ayrıca yakın zamanda Google Şifre Yöneticisine kısayol görevi gören 1×1 ana ekran widget'ını da kullanıma sundu.

Kullanıcılar dikkat: Huawei, Google uygulamalarını engelliyor!

Google, bunun Chrome için "çok talep edilen bir özellik" olduğunu ve "insanların ellerinin ve cihazlarının boyutlarına bağlı olarak farklı adres çubuğu konumlarını tercih ettiğinin" farkında olduğunu söylüyor. Tabii ki, şimdi soru bunun Android'e gelip gelmeyeceği olacaktır. 2016 yılında Google, adres çubuğunu (sekme değiştirici ve taşma menüsüyle birlikte) ekranın alt kısmına taşıyan bir tasarımı test etmeye başladı.

Bu alt arama çubuğunu Chrome'un iPhone için Safari'ye bir yanıtı olarak açıklayabiliriz. iOS sahiplerinden gelen geri bildirimler, tek elle kullanıma ve erişilebilirliğe büyük ölçüde yardımcı olacağı için bu değişikliğin Android'e gelmesini sağlayabilir.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Chrome Apple Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title