Haberler

Bayraktar "Altın çağ" diyerek duyurdu! Akıncı'ya entegre edilen Çakır, ilk atışta hedefi tam isabet vurdu

Güncelleme:

Milli imkanlarla geliştirilen Roketsan ÇAKIR Seyir Füzesi, yeni bir atış testini daha başarıyla tamamladı. AKINCI TİHA'dan atılan ÇAKIR, hedefini tam ortasından vurdu. Sosyal medya hesabından görüntüleri paylaşan BAYKAR Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, 'Türk Havacılığının altın çağı' notunu düştü.

Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde yürütülen Bayraktar AKINCI Projesi kapsamında Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı'na ( Tiha ) yerli olarak üretilen yeni mühimmat ve sistemlerin entegrasyonu başarıyla sürüyor.

HEDEFİ TAM ON İKİDEN VURDU

Bayraktar AKINCI, Roketsan tarafından milli olarak geliştirilen Çakır seyir füzesi ile gerçekleştirilen bir atış testini daha başarıyla tamamladı. Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'nden 29 Şubat 2024 Perşembe günü kanat altında Çakır füzesi ile havalanan Bayraktar AKINCI, uzun menzilli atış testi icra etmek üzere Sinop'a yol aldı. Bayraktar AKINCI'nın Sinop Atış Alanı'nda 100 kilometre uzaktan ateşlediği Çakır Seyir Füzesi, Karadeniz üzerindeki hedefi tam isabetle vurdu. Atış testinde 800 km/s sürate ulaşan Çakır'ın hedefini vurduğu anlar büyük heyecanla takip edildi.

Çakır, Akıncı'ya entegre edildi; ilk atışta hedefi tam isabet vurdu

SELÇUK BAYRAKTAR'DAN PAYLAŞIM

BAYKAR Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Türk Havacılığının Altın Çağı... Bayraktar #AKINCI, Roketsan'ın geliştirdiği Milli seyir füzesi ÇAKIR'a entegre edilen arayıcı başlık ile gerçekleştirdiği ilk atış testini başarıyla tamamladı" ifadelerine yer verdi.

EN BÜYÜK İHRACAT ANLAŞMASI

Azerbaycan envanterine giren Bayraktar AKINCI TİHA'nın 9 Şubat'ta gerçekleştirdiği ilk uçuşunu Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar birlikte izledi. Suudi Arabistan Krallığı ile geçen yıl yapılan ihracat ve iş birliği anlaşması, Cumhuriyet tarihinde Türk savunma ve havacılık sanayisinin tek seferde yaptığı en büyük ihracat anlaşması oldu.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Teknoloji

Selçuk Bayraktar Sosyal Medya Roketsan Selçuk TİHA Savunma Teknoloji Haberler

500

Yorumlar (62)

Firat Tas:

Her seçim öncesi havada uçagımız karada tankımız denizde gazımız gabarda petrolümüz var ama seçim sonrası buharlaşıyor galiba

106
164
yanıtYanıtla
Seko Seko:

Savaş uçagını bilmen ama akıncı sihalar zaten ihracatı bile yapıldı azerbaycana verildi 1 mühimatı tankın içinden geçer düştügü hedefi yok eder Eski sihlar 30.kilo mühimat taşıyordu şimdiki 800 kg den fazla

yanıt2
yanıt1
DODOK DODOK:

Heykel işine girseydi, daha çok hedef vurabilirdi...

157
96
yanıtYanıtla
Ali Baba:

Heykel işine ampül partili Melih gökçek bakıyor , duduk

yanıt151
yanıt169
Ahmet Kapucu:

Atatürk ile bi söze başlayan birisine kesinlikle laf anlatamazsınız onlar herşeyin en iyisini bilirler onlar özel üstün özelliklere sahip nadir bulunan ama değerli varlıklardır üzmeyin onları sonlarının geldiğini biliyorlar ondan böyle gerginler ??

yanıt186
yanıt50
Ahmet Kapucu:

Atatürk olmasaydı ile başlarsak sonuç olarak fatihte olmasaydı derler sonra osman gazi olmasaydı derler daha eskiye gidelim oğuz kaan olmasaydı bunlar olmasa bunlarda olmazdı demi cümle bikere baştan bozuk nasıl bir kafa atatürk olmasaydı kafası yaşamak için ne yapmak lazım acaba

yanıt154
yanıt25
Ahmet Kapucu:

Ben gerilmiyorum. Ayrıca kendini medeni olarak gruplandırmana da şaşırmadım buda en büyük özelliklerinizden bir kaçı biraz üsteki mesajında insanların inandığı Allah la dalga geçen sensin o yüzden sen insanlara saygı gösterki onlarda senin bu uçuk atatürk sevgine saygı göstersinler

yanıt106
yanıt16
emre gamsiz:

bırak artık şu heykel bilmem ne işini. bizde o zaman jelibon rezervlerinden bahsederiz. ya da milyon dolarlık dinozor çöplüğünden. burada ülkem için çok güzel bir haber var. ne kadar muhalif de olsan (benim gibi) . Ya da iktidar yanlısı. bu güzel haberi sevinçle karşılamamız lazım.

yanıt36
yanıt20
Hasan Demir:

Savaşlar da heykel mi firlatiliyor?

yanıt13
yanıt1
Arman Usa:

Ahmet kaputcu bir firsat verilse sen ve senin gibiler ip gibi hizaya gelecek

yanıt0
yanıt0
Tüm 62 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title