Haberler

    Bill Gates, Milyarderler Listesinin Tekrar Zirvesinde

    Teknoloji dünyasının ünlü ismi Bill Gates, Forbes'a göre yeniden dünyanın en zengini.

    Emre Çetinkaya - -

    Yazılım devi Microsoft'un kurucu ismi Bill Gates, bundan birkaç yıl öncesine kadar uzun yıllar dünyanın en zengin insanıydı. Daha sonra servetini karısıyla kurmuş oldukları yardım vakfında harcamaya başlayan Gates, bu unvanını yakın zaman önce Meksikalı işadamı Carlos Slim'e kaptırmıştı. Forbes'un geleneksel olarak her yıl yayınladığı en zenginler listesine göre Gates, bu unvanının geri aldı.


    Forbes'un açıkladığına göre Bill Gates'in en güncel serveti ise tam olarak 76 milyar dolar. Meksika'nın telekomünikasyon devi Carlos Slim'in şu anki serveti ise tam olarak 72 milyar dolar. İspanyol iş adamı Amancio Ortega'nın ise 64 milyar dolarlık kişisel serveti bulunuyor. Bu üçlüyü ise ünlü iş adamı Warren Buffett izliyor. Buffett'in kişisel serveti ise 58.2 milyar dolar.



    Listede internet aleminden ise tanıdık isimler yer alıyor. Google'ın kurucuları Larry Page ve Sergey Brin listede kendilerine 17. ve 19. olarak yer bulurken, Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg ise kendine 29. sırada yer buluyor.



    Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Emre Çetinkaya Carlos Slim Bill Gates Forbes Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title