Haberler

    Ay'a Gidecek Olursanız Aman Dikkat!

    Güncelleme:

    Eğer bir gün yolunuz Ay'a düşerse NASA'nın bu tehdit gibi açıklamasını sakın ama sakın unutmayın.

    Google'ın Lunar X Prize yarışması ile birlikte şirketler Ay'a robot göndermek için çalışmalara başladı. Tabi bu hummalı çalışma NASA'yı rahatsız etmiş olacak ki NASA -biraz da sınırını aşarak- Ay'da bıraktığı emanetlere ve izlere kesinlikle zarar verilmemesini istedi.

    NASA, Ay'da bıraktığı Amerikan Bayrağı, Apollo Rover aracı, çarpışma bölgeleri, test ekipmanları ve ayak izlerinin hepsini Ay'ın tarihi mirası olarak görüyor.

    Uzay araştırmalarının merkezi, konu hakkında şu açıklamayı yaptı:

    "Daha önceki ay görevleri ve Apollo 12'nin 1969'daki inişinden sonra yapılan insansız inişte Surveyor 3 örneklerindeki verileri kullanarak bu yönergeleri oluşturduk.

    Tarihi, bilimsel ve uçuş planlama topluluklarından da teknik tavsiyeler aldık. Bu yönergeler, ABD'yi ya da uluslararası gereklilikleri temsil etmiyor. NASA bunları, Ay görevi planlayanlara, Ay'daki tarihsel insan eserlerini korumak ve kollamak ve gelecek görevlerdeki potansiyel bilim olanakları için yayınlıyor"

    NASA'nın sunduğu bu sebepler makul olsa da Ay'ın geleceği göz önüne alındığında NASA'nın bu şeylerin sonsuza kadar korunacağını düşünmesi ne kadar gerçekçi olabilir?

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Google Rover Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title