Haberler

    20 Yıl Öncesinin İlk Tarayıcısı ve Fazlası...

    İnternet Tarayıcıları 20 Yaşında! İşte 20 Yıl Öncenin İlk Tarayıcısı ve Ondan Sonra Gelenler...

    Tüm bilgisayarlarda bulunan en önemli yazılımlardan internet tarayıcıları geçtiğimiz ay sonunda 20 yaşına girdi. 26 Şubat 1991'de Tim Berners-Lee ilk World Wide Web tarayıcısını ortaya çıkarmıştı. Bu tarayıcı Windows, Linux veya Mac gibi ismi tanıdık gelen bir sistemde değil, NeXTSTEP adında Linux benzeri bir sistemde çalışıyordu.

    Bir süre sonra yayınlanan Mosaic ise Windows, Linux ve Mac'de çalışıyordu. Mosaic temel alınarak geliştirilen Internet Explorer ve Netscape Navigator, piyasada daha fazla pay edinme savaşına girmişlerdi bile. Bu savaşı kazanan Internet Explorer olmuştu ancak bu çok uzun sürmedi. Gökte yeni bir yıldız parıldamaya başlıyordu: Mozilla Firefox.

    Açık kaynak kodlu bir projenin ürünü Firefox, oldukça küçük Mozilla vakfı tarafından geliştiriliyordu ve Microsoft kadar pazar payına sahip olmayı başarmıştı. Ancak hiç bir tarayıcı sonsuza kadar parlamıyordu ve oldukça basit ara yüze sahip Google Chrome bugün hızla yükseliyor.

    İnternet tarayıcıların 20 yıllık geçmişi galerimizde! Tıklayın!

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title